ItaliŽ

Stedentrip Rome

Natuur & Cultuur

Ontdek de charme van het eeuwenoude Rome tijdens deze vierdaagse stedentrip. Een prachtige stad met romantische straatjes, heerlijke pizza’s en historische bezienswaardigheden op elke straathoek. Maar Rome is ook een stad waar de roerige geschiedenis van de eerste christenen zich afspeelde. Tijdens deze vierdaagse stedentrip bezoeken we de beroemde plekken die je gezien moet hebben. Maar daar blijft het niet bij. Net zo bijzonder zijn de ontmoetingen met lokale christenen die in Rome leven en werken. In vier dagen tijd proef je van het rijke heden en verleden van deze indrukwekkende stad.

Christelijke vakantie Stedentrip Rome-1 Christelijke vakantie Stedentrip Rome-2 Christelijke vakantie Stedentrip Rome-3 Christelijke vakantie Stedentrip Rome-5 Christelijke vakantie Stedentrip Rome-6 Christelijke vakantie Stedentrip Rome-7

Beschrijving

Verhalen op elke straathoek

Rome is één van de beroemdste steden ter wereld door haar rijke geschiedenis en bijzondere gebouwen. Op elke straathoek vindt je wel historische bezienswaardigheden. Ruïnes van honderden en soms wel duizenden jaren oud vertellen elk hun eigen verhaal. Verhalen van machtige keizers, bloedige gevechten, en fabelachtige legendes. Maar ook van de eerste christenvervolging. We bezoeken enkele belangrijke plaatsen zoals het Colosseum. Het is niet moeilijk je voor te stellen hoe hier vroeger bloedige gladiatorengevechten plaatsvonden. In de Sint Pietersbasiliek wordt je overweldigd door al het pracht en praal. Vanaf de enorme koepel heb je een weids uitzicht over de hele stad. Op de Spaanse trappen strijken we even neer tussen een internationaal gezelschap van backpackers. Waar je ook bent in Rome, overal proef je de allure van de stad en haar verleden.

Ontmoeting

We verblijven tijdens deze reis in een hostel, waarvandaan we diverse uitstapjes maken naar interessante bezienswaardigheden. Naast de toeristische hoogtepunten zullen we op zondag een kerk in de stad bezoeken. Er is er gelegenheid om lokale christenen te ontmoeten en van hen te horen hoe het is om te leven in een stad als Rome. Er is tijd om door de charmante winkelstraatjes te slenteren en een terrasje te pakken. Natuurlijk proeven we van de Italiaanse pasta’s, pizza’s en het verrukkelijke ijs.

Reisdetails

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • retourvlucht 
  • overnachting in een hostel
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • vervoer ter plaatse
  • boekingskosten € 23,-

Reiskaart