Nederland

Wandelen langs de Hollandse Kust

Natuur & Actief

Wandelen langs de kust betekent soms ploeteren door mul zand. Maar het betekent ook struinen over slingerende bospaadjes, doorkruisen van bollen-, of heidevelden, of klimmen naar een duintop met een schitterend uitzicht. En waar je ook loopt, altijd ben je omringd door de zilte geur van de zee. Wandel zes dagen mee langs de Hollandse Kust! 

20100505 018 20100508 047 20100508 051 dagje_uitwaaien dagje_uitwaaien_op_het_strand dreamstime_1223831 DSC00015 DSC00044 DSC00850 DSC02234 DSC_0075 DSC_0113 DSC_0656 S5005393 S5005396 S5005415

Beschrijving

Hofjes en duinvalleien 

Het Hollands Kustpad maakt onderdeel uit van het Internationale Noordzee Kustpad. We lopen een stukje van de route, die loopt van Haarlem naar Hoek van Holland. Na de kennismaking op het station in Haarlem, starten we met onze eerste wandeling. Die voert ons allereerst door het historische stadscentrum met haar beroemde hofjes en brengt ons al snel in de duinen. Blanke toppen worden afgewisseld door vochtige duinvalleien en dicht struikgewas. De route leidt nu en dan over het strand, andere keren juist wat verder landinwaarts door kleurrijke bollenvelden en geurige dennenbossen.

Visserspaden

Bij Katwijk voert de weg ons over de gezellige boulevard, maar wie liever dicht langs de vloedlijn loopt mag ook naar hartenlust een uur lang door het mulle zand ploeteren. Tussen Scheveningen en Kijkduin ligt het beschermde natuurgebied Westduinen, waar veel wilde bloemen en planten groeien. Soms volgen we oude visserspaden waarover de vissers vroeger hun vangst naar de markt brachten. Dan weer lopen we door stadscentra tussen stadsparken en paleizen. Liefhebbers van zeeschepen zullen hun ogen uitkijken in Hoek van Holland, waar onze tocht eindigt op het station.

Trekkershutten 

Tijdens deze vakantie overnachten we in standaard trekkershutten op twee verschillende campings. Hier bereiden we samen de maaltijden. Voor het vervoer van de bagage en de pendel naar het begin- en eindpunt van de wandelingen is er een minibus beschikbaar. Per dag wandel je ongeveer 15-20 kilometer, waarvoor je dus alleen een dagrugzak nodig hebt. In totaal zullen we in zes dagen ruim 100 kilometer van deze route volgen. Het is dus belangrijk dat je voor deze reis een goede conditie hebt!  

Reisdetails

INBEGREPEN

  • overnachting in 4-pers. trekkershutten 
  • vervoer bagage met minibusje
  • pendel naar het begin- en eindpunt van de dagwandelingen
  • reisleiding

NIET INBEGREPEN

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-