Blog ← Bekijk al het nieuws

Even op adem komen? Vier retraite in Zuid-Frankrijk

Kees van Wijk over de reis van je leven5(1)

In de Zuid-Franse streek Languedoc ligt een authentiek dorp: Cantignergues. Tamarisk Villages heeft hier een aantal huizen in bezit die zij verhuurt vanuit een christelijke visie. Deze bijzondere plek middenin de natuur is oase van rust. Een ideale plek voor een retraite. Omdat Amarant en Tamarisk vanuit hetzelfde kantoor werken, brengen we deze retraitereizen graag onder de aandacht!

Wat houdt de retraite in?

Acht dagen de tijd nemen voor bezinning, ontspanning en ontmoeting met elkaar. Je staat stil bij het geloof in Christus en bij levensvragen. De retraitebegeleiders verzorgen een programma en je kunt op een ongedwongen manier met hen in gesprek. Vanwege het relaxte karakter van deze week, is het te typeren als een vakantieretraite. Ideaal voor mensen die nog niet goed bekend zijn met een retraiteweek. 

Terugblik van de retraiteleiders

“Het dorpje en de prachtige natuur eromheen werkt direct al verstillend! We zijn gestart met kleine groepjes; elke dag waren er drie vieringen of gebedsmomenten in de kapel. Zo’n viering bestaat uit stilte, een Bijbeltekst, muziek en gebeden. Een rustpunt in de dag en een moment om geestelijk bij te tanken. Daarnaast genoten we van de heerlijke maaltijden die de beheerders van het dorp ons voorschotelden. Elke dag ondernamen we wel iets: hetzij een wandeling, hetzij een stedentripje naar Carcassonne of Minerve. En we keken regelmatig bezinnende films. Door zo een week met elkaar op te trekken ontstaat er als vanzelf een band. Er is veel ruimte voor ontmoeting en goede gesprekken. We merkten bij de gasten dat het hen goed deed om persoonlijke aandacht te krijgen en te worden meegenomen in het ritme van de retraite. Dit gecombineerd met de unieke ligging van Cantignergues maakte de retraite erg geslaagd! Kunnen we u/jou volgend jaar begroeten? Van harte welkom!”

- Jan en Woutera Vierhout, retraitebegeleiders

Meer weten over de retraites?

Er worden twee retraitereizen georganiseerd, in het voorjaar en najaar. Lees hieronder meer over deze reizen. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, via 0346-212897 (optie 5).

Retraitereis voorjaar
12 t/m 19 mei 2017
Prijs: €535

 

 

Retraitereis najaar
15 t/m 22 september 2017
Prijs: €535

← Bekijk al het nieuws