Reisleiding

Iedere reis van Amarant Reizen wordt begeleid door één of twee vrijwillige reisleiders (m/v). De taken worden veelal verdeeld, zodat er één reisleider hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor de inhoudelijke kant van de reis en één voor de meer organisatorische kant. De reisleider zorgt voor een goede reistechnische uitvoering van de reis, maar is geen professionele gids of specifiek expert. Daarnaast heeft de reisleider oog voor de individuele deelnemer, maar mag en kan er niet worden verwacht dat zij mensen persoonlijk begeleidt; dat is niet te combineren met de verantwoordelijkheid die de reisleider voor de groep als geheel heeft. Tegelijkertijd geldt dat de reisleider zelf ook vakantie heeft; het kan dus voorkomen dat de reisleider niet met alle excursies meegaat. Bij enkele bestemmingen (voornamelijk buiten Europa) maakt Amarant aanvullend gebruik van de diensten van deskundige, professionele gidsen ter plaatse. Zij werken daarbij nauw samen met de reisleider van Amarant.
Voor veel reizen geldt dat het programma deels door de deelnemers kan worden ingevuld. Er is dus veel mogelijk, (bijna) niets moet en (bijna) alles kan. De reisleiding is aanwezig om het inhoudelijk deel van de reis te verzorgen en geeft (excursie-)ideeën en andere bruikbare tips. Voor sommige reizen, zoals de (wandel-, fiets-, en hutten-)trektochten, staat het programma al wel grotendeels vast, omdat er een bepaalde route wordt gevolgd. De dagprogramma's van deze reizen zijn op de website bij de betreffende reizen terug te vinden. 
Ook interesse om een reis te leiden? Kijk bij de informatie hieronder of neem contact op via reisleiders@amarantreizen.com

Reisleiding gezocht 

Om het gehele jaar door alle reizen op een goede manier doorgang te laten vinden, maakt Amarant Reizen gebruik van de diensten van 75 tot 100 vrijwilligers. Voor het komende seizoen zoeken we:

reisleiders (m/v)

voor onze reizen in twee leeftijdscategorieën: vanaf 20 jaar en vanaf 30 jaar.
Bij het leiden van een groepsreis komt heel wat kijken. De reisleider(s) bepalen in belangrijke mate de ‘inhoud’ van de reizen, zowel geestelijk als reistechnisch. Dat betekent: veel regelen, een goede sfeer neerzetten, zorgen voor de grote lijnen en tegelijk oog hebben voor de enkeling. Kortom: dienstbaar zijn. Maar een reis leiden betekent ook extra genieten. Van de reis zelf en van het vakantieplezier van de deelnemers.

Wij vragen van onze reisleiders:

- dat ze een persoonlijk geloof hebben in Jezus Christus;
- dat ze gedreven zijn om vanuit hun geloof medereizigers een goede vakantie met inhoud te bieden;
- dat ze respect hebben voor deelnemers uit zeer verschillende kerkelijke achtergronden;
- dat ze zich voor 110% inzetten voor de reis en de deelnemers;
- dat ze aantoonbare leidinggevende kwaliteiten hebben;
- dat ze goed kunnen samenwerken, ook met een eventuele collega-reisleider;
- dat ze affiniteit hebben met het toeristische product en beschikken over aantoonbare reiservaring.

Onze reizen worden soms door één, maar meestal door twee enthousiaste vrijwilligers geleid. Interesse?

Interesse? Dowload hier het informatieboekje over het reisleidersschap bij CrossRoads, of vul gelijk het aanmeldingsformulier in. Heb je eerst nog vragen, stuur dan even een mailtje naar Alies Kamphuis, reisleiders@amarantreizen.com of bel met +31 (0)346-212897. Kies in het hoofdmenu optie 1-1. Je hoeft niet te wachten met je keuze. (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag)

 

Ervaringsverhalen:

 

Wil je weten wat een Amarantreis zo bijzonder maakt? Lees dan hieronder de ervaringsverhalen van onze reisleiders.

Reisleider Rikko Bulten         Reisleider Peter Groenenboom         Reisleidster Maaike van Vuren

            Rikko Bulten                             Peter Groenenboom                        Maaike van Vuren

 

Reisleidster Caroline Visser

           Caroline Visser