3x voordelen van treinreizen

Amarant Reizen Hart van Europa 1

Avontuur Hoe heerlijk is het om in een schommelende trein te zitten, uit het raam te kijken naar de verschillende landschappen die aan je voorbijgaan en te dromen over de bestemming waar je aankomt. Treinreizen heeft iets idyllisch. Stel je een western voor; een verlaten stationnetje, koffer in de hand, denderende stoomtrein. Oke, het gaat misschien tegenwoordig iets anders. Een backpack blijkt toch iets handiger dan een koffer en een –bijna- geruisloze trein geeft je nog ruimte om met je medereizigers te praten, maar een avontuur is het wel. De reis is onderdeel van de bestemming!

Comfortabel ‘Ik moet plassen!’ Het reizen met een groep vraagt soms om een extra stop omdat eerst Henkie en dan Pietje zo nodig naar de wc moet. Tijdens een treinreis ga jij gewoon op het moment dat jij moet, zonder dat anderen daarop hoeven te wachten en zonder dat jij je reis daarvoor hoeft te onderbreken. Hoe handig is dat. Het aanvullen van het vochttekort kun je ook heel comfortabel verzorgen. Geen geknoei met hete thee over de rand van de beker omdat de bestuurder net een scherpe bocht moet nemen. Je kleding blijft dus droog.

Duurzaam Naast het avontuurlijke karakter van een treinreis, is het natuurlijk ook goed dat je tijdens het reizen zuinig bent met het uitstoten van CO2. Het is een duurzame manier van reizen. Als het even kan vliegen wij liever over het spoor dan door de lucht! Om bijzondere plekken te zien hoef je echt niet in het vliegtuig te stappen. Het voordeel van treinreizen is dat je op geweldige plekken komt zonder steeds maar saaie wolken om je heen te zien.