7x waarom jij in Nederland op vakantie moet
Fietserspad 7

Door: Marije Allemekinders

Dag winter, hallo zomer! Voor het echte vakantiegevoel hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Wie goed om zich heen kijkt, ontdekt dat er in ons kleine kikkerlandje heel veel moois te ontdekken valt. Wij zetten zeven redenen op een rijtje waarom je echt eens in Nederland vakantie moet vieren.

  1. Van al die verschillende tongvallen krijg je meteen een vakantiegevoel.

“Wil je ’n tuut?” Haal je Limburgse dialectenboekje maar tevoorschijn, want hier kun jij vast geen chocola van maken. Eh, wat? Of je een tasje wilt. Al die dialecten, tongvallen en accenten zijn eigenlijk best charmant, want zo kun jij dicht bij huis blijven en toch het idee hebben dat je in het buitenland bent beland. Voor het ultieme vakantiegevoel leer je jezelf meteen wat lokale woorden aan. Dat is soms best handig, want als diezelfde Limburger aanbiedt om jou ‘poen’ te geven, dan hoef je geen zak geld te verwachten maar… een zoen!

  1. Voor tropisch warme zomers kun je gewoon in Nederland blijven.

De zomer van 2018 bewees het maar weer: ook in Nederland kun je genieten van eindeloze zomerdagen, met temperaturen alsof je aan de Costa del Sol zit. Waarom uren onderweg zijn naar je bestemming als je ook gewoon van het Hollandse zonnetje kunt genieten? Voor jou geen Ibiza, maar gewoon lekker met je korte broek en teenslippers op naar Terschelling. Als komende zomer net zo mooi wordt, is het voor jou straks zonnebrandcrème smeren geblazen.

  1. De lokale specialiteiten zijn om je vingers bij af te likken.

Mmm, er gaat niets boven een Zeeuwse bolus of Fries suikerbrood. Alleen al vanwege de lokale specialiteiten moet je hier in Nederland blijven. Wedden dat jij nog lang niet alles geproefd hebt? Met de fietsvakantie van Groningen naar Venlo kun jij je al fietsend een weg naar beneden ‘eten’. Van de Groningse poffert, via de Deventer koek en het Arnhems meisje naar het Venlose friet-ei. Die extra kilo’s kun je er meteen weer af fietsen, handig toch?

Benieuwd naar meer redenen? Lees er mee over in het magazine! Vraag hem nu aan en ontvang hem eind december!