Amarant Variant: reizen met een persoonlijke twist
Willem Alies Amarant Variant Reisleiders 2 2

Meegaan met een groepsreis is fantastisch! Er wordt van alles voor je geregeld door de reisleider, je ontmoet anderen met wie je samen nieuwe ervaringen kunt beleven en maakt vriendschappen voor het leven. Maar niet voor iedereen is het vanzelfsprekend dat je wel ‘meehobbelt’ met de groep. Sommigen ervaren wat moeite met het maken van contact, of het aanpassen aan anderen. In het laatste geval kan een vakantie die bedoeld is om te ontspannen, heel intensief zijn. Hierom heeft Amarant Reizen de Variant-reis in het leven geroepen.

Amarant Variant wil dat iedereen een ontspannen vakantie kan beleven en houdt speciaal rekening met persoonlijke behoeftes van de deelnemers. De één vindt het fijn om zich af en toe uit de groep te kunnen terugtrekken. De ander heeft behoefte aan duidelijkheid en structuur en wil van tevoren weten hoe het weekprogramma eruit ziet. Of er is behoefte aan wat hulp bij het maken van contact met anderen. De reisleiding kijkt samen met jou wat jij nodig hebt om het beste uit je reis te halen.

Alies van den Berge en haar man Willem hebben de eerste Amarant Variant-reis naar het Portugese eiland Madeira geleid. Alies: ‘Tijdens zo’n vakantieweek trek je op als een soort gezin; je leeft een week intensief met elkaar mee. Je hebt plezier samen en ook voor diepgaande gesprekken is er tijd. Net als in een gezin is het fijn de ruimte te hebben voor individuele aandacht.’ Alies werkt als begeleider bij het Leger des Heils en merkt ook in haar werk hoe belangrijk het is om te kijken naar de mensen afzonderlijk. ‘Iedereen heeft z’n eigen leefsituatie en dat vraagt om een persoonlijke aanpak. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander juist niet.’ Met een groepsvakantie is dat niet anders.

De kracht van Amarant Variant is dat het programma aanpasbaar is aan de behoeftes van de deelnemers. Zo stond tijdens de reis naar Madeira op zondag een kerkdienst in Funchal op het programma. Willem en Alies merkten echter dat de deelnemers het even nodig hadden om bij te komen van alle nieuwe indrukken. ‘We hebben toen besloten om zelf een kerkdienst te organiseren. De goede gesprekken en het bidden samen, heb ik ervaren als het hoogtepunt van de reis’, vertelt Alies.

Willem vat het mooi samen: ‘Het actieve karakter, de wat kleinere groep en extra reisleider is een mooie mix om de reizigers een vakantie aan te bieden waar ze voldaan weer van thuis komen. Want dat is uiteindelijk waar vakantie voor bedoeld is.’

 

>>> Ga naar de Variant-reizen <<<