Luxemburg

Actief Luxemburg

Natuur & Actief

Ingeklemd tussen België, Duitsland en Frankrijk vind je het op één na kleinste land van Europa, Luxemburg. Dat je hier echt in het buitenland bent, zie je wel aan de rotsen, de riviertjes en de kastelen hoog op de heuveltoppen. We zetten onze tenten op in een bosrijke omgeving aan de rand van het Mullerthal. Als je al die heuvels en bossen ziet, wil je niets liever dan er actief op uit gaan. Een middagje mountainbiken, kanoën, hiken of een kasteel bezoeken: het kan allemaal tijdens deze vakantieweek!

Photos
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Kamperen in Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Outdoor activiteiten

Wie denkt dat dit kleine landje weinig mogelijkheden heeft voor sportieve uitjes, die heeft het helemaal mis. Je vindt hier veel outdoor activiteiten, waarvan mountainbiken en wandelen misschien de bekendste zijn. We kunnen bijvoorbeeld een spectaculaire dagetappe lopen van de Mullerthal Trail, waar we wandelen en klauteren over de meest bizarre rotsen. Of we dagen onszelf uit in een van de avonturen- en klimparken. Zelfs de cultuurliefhebbers onder ons kunnen hun hart ophalen.. Je struikelt hier namelijk bijna over de kastelen. Heel bekend is het kasteel van Vianden. Vanaf de berg waarop het kasteel ligt, heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving.

Frisse duik

Op zo’n 4 uur rijden vanaf Utrecht vinden we onze stek voor deze week. We verblijven op een camping in het dorp Reisdorf in een bosrijke omgeving aan de voet van groene heuvels die het dal omringen. De camping ligt aan de rivier de Sûre en een klein beekje. Ideaal voor een frisse duik! Of natuurlijk om al peddelend vanuit een kano de omgeving te verkennen. Het dorpje Beaufort bijvoorbeeld met zijn 700 jaar oude kasteelruïne. Ook in de hoofdstad Luxemburg kunnen we ons goed vermaken. Na een middagje rondwandelen of winkelen ploffen we lekker neer in een park voor een boeiend gesprek of een grappig spel. Ga je mee op avontuur in Luxemburg?

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in tenten
  • Maaltijden, samen koken
  • Vervoer per minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Optionele excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. We zullen met elkaar de maaltijden bereiden. Deze maaltijden zijn inbegrepen in de reissom.

Vervoer

De reis begint ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes en/of auto’s naar de locatie.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites: