Frankrijk

Actief Zuid-Frankrijk

Natuur & Actief

Bruisende stadjes en verstilde dorpjes trekken aan je voorbij. In de verte snoeit een boer zijn lavendelveld terwijl jij terugschakelt voor een pittig klimmetje op je mountainbike. Het achterland van de Middellandse Zeekust is de perfecte bestemming voor een actieve vakantie met de Zuid-Franse zon op je gezicht. Wat je er tegenkomt? Lieflijke heuvels, ruige canyons, een rijke historie en de beroemde burcht van Carcassonne. We overnachten in comfortabele huizen in het schilderachtige Franse dorpje Cantignergues, midden in de streek Minervois. 

Photos
Christelijke vakantie Zuid Frankrijk 1 e1510573756856
Christelijke vakantie Zuid Frankrijk 1 2 e1510574229559
Christelijke vakantie Zuid Frankrijk 1 1 2
Christelijke vakantie Zuid Frankrijk 1 1
Christelijke vakantie Zuid Frankrijk 1 2 2
Christelijke vakantie Zuid Frankrijk 1 3
Christelijke vakantie Zuid Frankrijk 5
Zuid frankrijk cantignergues christelijke vakanties 6
Zuid frankrijk cantignergues christelijke vakanties 5
Zuid frankrijk cantignergues christelijke vakanties 8
BESCHRIJVING

Ruige kloof

Tijdens deze reis maken we actieve uitstapjes in de omgeving. Cantignergues is gelegen aan de voet van de Pyreneeën, in een middelgebergte dat bescherming geniet als Parc naturel régional. Wie het riviertje de Cesse volgt dat langs het dorp stroomt, ziet het liefelijke dal al snel veranderen in een ruige, smalle kloof. Een landschap van grotten en steile steenwanden staat garant voor een bijzondere wandelervaring. Mooi is ook de wandeling in de buurt van het stadje Minerve, dat dankzij haar strategische ligging één van de best bewaarde bolwerken van de Katharen is. De wandelroute loopt onder andere langs een natuurlijke brug, die door de rivier is uitgesleten in de kalk. Neem je de fiets dan maak je, al klimmend en dalend tussen de glooiende wijngaarden, kennis met het hart van de streek. Lokale wijnboeren staan klaar om je alles te vertellen over hun eeuwenoude ambacht.

Sfeervolle ambiance

Tijdens deze vakantie verblijven we in volledig gerenoveerde 19e-eeuwse huizen, midden in het sfeervolle vakantiedorpje Cantignergues. Het behoud van enkele authentieke details in het interieur van de huisjes zorgt voor een sfeervolle ambiance. In het dorp vind je een groepsruimte, een dorpsterras met prachtig uitzicht over de vallei en een klein kapelletje, gehuisvest in een voormalige wijnkelder. Voor wat verkoeling na een actieve dag in de buitenlucht neem je een duik in het zwembad of daal je af naar het beekje de Cesse.

In het hoogseizoen worden er vanuit het dorp ook verschillende excursies georganiseerd zoals een rondleiding door Minerve of een wijnproeverij. Daarnaast kan je bijvoorbeeld boogschieten in het dorp en wordt er op zondag samen met de andere vakantiegangers een kerkdienst georganiseerd door een pastoraal echtpaar.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in een- of tweepersoonskamers*
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer met minibusjes €260,- (incl. CO2-compensatie busjes en overnachtingshotel heenreis)
  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*Toeslag 1-persoonskamer (met eigen badkamer!) bedraagt €199,-

Let op: Als je met eigen vervoer reist, begint de reis een dag later op locatie

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we in twee dagen met minibusjes naar onze bestemming. Onderweg overnachten we in een overnachtingshotel.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt op de website van de ANWB of bijv. een vignet verplicht is.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

BESTEMMING

Verblijf

We verblijven in meerdere huizen in Cantignergues, een piepklein dorpje in een verborgen vallei in het zonovergoten diepe zuiden van Frankrijk, in de buurt van Carcassonne. Er is slecht mobiel bereik, geen wifi, wel een overvloed aan rust, ruimte en natuurschoon. Een plek om op adem te komen en er actief op uit te gaan.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Frankrijk is Frans

Valuta

In Frankrijk betaal je gewoon met de Euro.

Tijd

In Frankrijk is er geen tijdsverschil met Nederland