België

Actief weekendje Ardennen

Natuur & Actief

Denk je aan Ardennen, dan denk je aan groen, heuvels, de natuur in! De omgeving met groene berghellingen nodigt ons uit om lekker actief bezig te zijn. En dat is dan ook precies wat we dit weekend gaan doen. Mountainbiken staat sowieso op het programma. Die berghellingen die we in Nederland niet hebben, gebruiken we goed. Klimmen naar boven en racen naar beneden. Ook op de stromende riviertjes en in de donkere grotten kunnen we  onze energie kwijt. Daarna een biertje proeven in de plaatselijke brouwerij? Dat vinden wij ook heel actief, je moet immers toch dat glas naar je mond brengen?

Photos
Dagjes uit Christelijke groepsreizen 3 6
Dagjes uit Christelijke groepsreizen 2 9
Dagjes uit Christelijke groepsreizen 14
Dagjes uit Christelijke groepsreizen 6 3
Dagjes uit Christelijke groepsreizen 5 4
Dagjes uit Christelijke groepsreizen 4 6
ROCKS ARD WONING Medium
ROCKS ARD WONING Medium
ROCKS ARD WONING Medium
ROCKS ARD AVOND Medium
BESCHRIJVING

Groene omgeving

We bevinden ons tussen de steden Namen en Dinant in het hart van de Belgische Ardennen. Hier springen we op de mountainbike om al fietsend de omgeving te verkennen. We maken een mooie tocht waarbij rekening wordt gehouden met verschillende niveaus. De 21 versnellingen kun jij straks moeiteloos bedienen en voor je het weet sta jij op een prachtig uitzichtpunt in de groene omgeving. De afdaling is het moment suprême! Na alle inspanning is dit gehobbel naar beneden genieten! Naast deze activiteit kunnen we er nog voor kiezen om te gaan kanoën op de Lesse, een biertje te proeven in brouwerij de Bocq, de grotten in te trekken of… vul maar in. Hier is zo veel te doen!

Spoorweghotel

We verblijven in een uniek huis, een voormalig spoorweghotel uit 1904. De prachtige oude details zijn bij het restaureren bewaard gebleven, zoals de mooi betegelde vloer in de woon- en eetkamer en de elementen aan het plafond. De accommodatie is van alle gemakken voorzien. We kunnen samen koken en eten in de gezellige leefkeuken. Na het eten genieten we in de woonkamer van een kopje koffie op de bank. Boven de sfeervolle houtkachel prijkt een heus hertengewei, een knipoog naar de omgeving. We sluiten de dag af met een borrel bij de gezellige kampvuurplaats buiten om daarna naar ons bedje te duiken in één van de ruime slaapkamers.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • overnachting in accommodatie
 • mountainbiken (3 uur)
 • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • vervoer naar/van de accommodatie
 • maaltijden en consumpties
 • overige excursies en entreegelden
 • boekingskosten €23,-
REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst. Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €40,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.