Cuba

Rondreis Cuba

Vliegreis

Wanneer je aan Cuba denkt, dan zie je prachtige oldtimers, hoor je de swingende salsa-muziek en ruik je de dampende sigaren. Maar Cuba staat ook bekend om het zeer gevarieerde landschap, met daarin regenwouden, watervallen en mooie bergmeren. Daarnaast zijn er allerlei verschillende planten en is er een grote verscheidenheid aan vogels, zoals bijvoorbeeld de kolibri en de flamingo!

Photos
vinales valley
Cuba foto
Cuba foto
Cuba foto
cuba
cuba
Cuba foto
havana
BESCHRIJVING

Cultuur
Het bruisende Havana is op en top Cubaans! Je vindt er oude gebouwen in alle kleuren van de regenboog, balkons met wapperende was, en vrolijke salsamuziek. Ten zuiden hiervan ligt het romantische Trinidad, dat met recht op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. De klinkerstraatjes, waar vroeger suikerrietbaronnen en zeerovers overheen liepen, voeren je naar de grootste kerk van Cuba. Overal zie je sporen van de Cubaanse geschiedenis. Zo vertelt het historisch museum in Santa Clara je over de rol die Che Guevara en Fidel Castro speelden in de Cubaanse revolutie. In het Sierra Maestra gebergte kun je zelfs de schuilplaats van deze vrijheidsstrijders opzoeken.

Natuur
Ook qua natuur heeft Cuba genoeg te bieden. In het Sierra del Rosario gebergte wandelen we tussen de orchideeën, pijnbomen en koffieplantages. Als we willen huren we fietsen om de omgeving ‘op z’n Hollands’ de omgeving te ontdekken. In de Viñales Vallei vind je een van de merkwaardigste landschappen van Cuba: uit de rode aarde groeien puntige heuvels omhoog, ‘mogotes’ genoemd. Je bent hier midden tussen de tabaksplantages beland, waar de beste sigaren ter wereld gemaakt worden. Verder richting de zuidkust, kom je bij de moerassen en mangrovebossen. En in het noorden? De mooiste stranden van Cuba! Je kunt hier dolfijnen spotten en met snorkels de prachtige koraalriffen bewonderen. Gemiddeld blijven we twee nachten in één accommodatie, zodat we veel van Cuba kunnen ontdekken. Deze actieve rondreis in huurauto’s brengt ons naar diverse regio’s op Cuba, met een mooie mix van cultuur en natuur!

Maximum aantal deelnemers: 11
Gemiddelde leeftijd: nog onbekend 

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • overnachting in verschillende groepsaccommodaties of casas particulares
 • bad- en bedlinnen
 • retour vliegticket 
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • professionele reisleiding

Niet inbegrepen:

 • maaltijden en consumpties 
 • excursies en entreegelden 
 • CO2-compensatie vluchten €70,- (optioneel)
 • reserveringskosten €30,-
 • SGR-garantie €5,-
REISLEIDING

RIkko

Ik ben Rikko: christen, Rotterdammer, 52 jaar, reiziger en getrouwd met Suzanne. Ik neem graag mensen mee naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Met groot plezier ontwikkel en leid ik al vele jaren actieve reizen voor diverse organisaties, waaronder Amarant.