Italië

Actieve rondreis Sicilië

Rondreis

De laars van Italië schopt de puntige voetbal die Sicilië heet. Dit schitterende eiland herbergt ruige bergen, kleine gehuchten en de sporen van vele overheersers uit het verleden. Sicilië heeft een gevarieerd landschap waarvan de natuur wordt beschermd in natuurreservaten. Sicilië kent een bewogen geschiedenis en resten hiervan vind je op het eiland terug. Ontdek een boeiende mix van Griekse, Romeinse en Arabische cultuurschatten en beklim tijdens deze wandelreis Europa’s grootste en meest actieve vulkaan: de Etna. 

Photos
Italie sicilie christelijke vakanties 25
Italie sicilie christelijke vakanties 24
Italie sicilie christelijke vakanties 19
Italie sicilie christelijke vakanties 18
Italie sicilie christelijke vakanties 14
Italie sicilie christelijke vakanties 7
Italie sicilie christelijke vakanties 6
Italie sicilie christelijke vakanties 4
BESCHRIJVING

Trots volk
Tijdens deze reis trekken we de wandelschoenen aan. Zo ontdekken we de natuur en cultuur van het eiland. Omdat het eiland zo’n strategische positie heeft midden in de Middellandse Zee, was het een zeer begeerd gebied.  De Arabieren veroverden het eiland, gevolgd door de Normandiërs. Vele bloedige opstanden en Duitse, Franse en Spaanse veroveraars later, sloot Sicilië zich aan bij het koninkrijk Italië. Maar wel met behoud van een grote mate van zelfstandigheid. De zogenaamde triskelion op de Siciliaanse vlag is een mooi symbool van het trotse volk: hoe je de vlag ook draait, de driebenige figuur zal nooit knielen. De boeiende geschiedenis is overal op het eiland terug te vinden. We maken diverse wandeltochten, langs de archeologische opgravingen bij Siracusa, de middeleeuwse klokkentoren van Taormina en door het dunbevolkte binnenland. 

Vulkaan Etna 

Een bezoek aan Sicilië is pas compleet als we de indrukwekkende Etna hebben beklommen. In het wandelprogramma bouwen we langzaam op naar dit – letterlijke – hoogtepunt. De vulkaan torent met zijn kolossale hoogte van 3345 meter boven het omringende landschap uit. Het wandelweer is uitstekend in deze tijd van het jaar. Natuurlijk wisselen we inspannende wandelingen af met een frisse duik in zee. ’s Avonds ontspannen we in de verschillende accommodaties waar we tijdens deze reis verblijven of we strijken neer bij een van de vele eetplekjes. De lokale gerechten ogen Italiaans, maar zijn pittiger en hebben veel Griekse en Arabische invloeden. Proef Sicilië met een pasta alla Siracusana en de kruidige afdronk van een lokale wijn. Buon appetito!

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • overnachting in verschillende accommodaties
 • bad- en bedlinnen
 • retourvlucht
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s 
 • CO2-compensatie huurauto’s  
 • Professionele reisleiding

Niet inbegrepen

 • maaltijden en consumpties
 • excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vluchten €15,- (optioneel)
 • reserveringskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-
REISLEIDING

Rikko Sicilie

Ik ben Rikko: christen, Rotterdammer, 51 jaar, reiziger en getrouwd met Suzanne. Ik neem graag mensen mee naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Met groot plezier ontwikkel en leid ik al vele jaren actieve reizen voor diverse organisaties, waaronder Amarant.

Wat een megamix van culturen, lekkernijen en dan die natuur! Met als letterlijk hoogtepunt een uitdagende tocht op de actiefste vulkaan van Europa. Ik heb deze reis eerder geleid en kijk ernaar het opnieuw te beleven. Ga je mee?