Finland

Rondreis Winters Lapland

Rondreis

In het meest noordelijke puntje van Scandinavië ligt een witte, ongerepte wereld. Hier maken we een actieve rondreis, dwars door Fins en Noors Lapland. Tijdens heldere nachten gaan we op zoek naar het noorderlicht. En overdag? Dan gaan we op de Lapse manier op pad: op de langlauflatten, met een sneeuwscooter, op de huskyslee of met de sneeuwschoenen aan. Actieve dagen in de natuur wisselen we af met schitterende autoritten, een deel van ’s werelds mooiste cruisetocht en een winterse duik in de cultuur van Lapland.

Photos
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland vakantie Christelijke vakantie 9 van 14
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland vakantie Christelijke vakantie 8 van 14
BESCHRIJVING

Finse taiga en Noorse fjorden

Deze rondreis begint ver boven de poolcirkel en brengt ons langs diverse hoogtepunten van Fins en Noors Lapland. Zo maken we de start mee van de befaamde 1200 kilometer lange huskyhondenrace in Alta en ontmoeten we de Sami, de oorspronkelijke bewoners van Lapland. Tenzij het weer erg tegen zit kunnen we zelfs de Noordkaap bezoeken! Het ene moment wandel je door de besneeuwde Finse taiga, het volgende moment ontdek je de Noorse fjorden met zijn authentieke vissersdorpjes. We rijden door glooiend heuvelland, doorsneden door rivieren en bebost met naaldwoud en Arctische berken. Hoe noordelijker we komen, hoe uitgestrekter en witter het landschap wordt. 

Huskies

Bereid je voor op een actieve reis met – even een greep uit het programma – een hondensleetour, sneeuwscooterrit en regelmatig sneeuwschoenwandelingen. We kunnen ook kiezen voor een rendiersafari of een actieve dag langlaufen. Onderweg overnachten we in verschillende hotels en pensions, en misschien zelfs in een sneeuwhotel. We maken een cruise en overnachten op de Hurtigruten, een meer dan honderd jaar oude veerdienst die langs de hele Noorse kust vaart! De sneeuwschoenwandelingen zijn relatief pittig, daarvoor heb je een goede conditie en wandelervaring nodig. Heb je daarbij een flexibele instelling en zin in een winters avontuur, dan wordt dit een reis om nooit meer te vergeten! 

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • overnachting in verschillende hotels, pensions en cottages*
 • retourvlucht
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s
 • cruise met de Hurtigruten
 • professionele reisleiding
 • gebruik van sneeuwschoenen en wandelstokken

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • maaltijden en consumpties
 • excursies en entreegelden
 • co2 compensatie € 12,- (optioneel)
 • evt. naheffing luchthavenbelasting
 • boekingskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-

* in twee- of meerpersoonskamers

Ook interessant voor jou >> Droombestemming Fins Lapland: een prachtige, avontuurlijke vakantie vanuit een vaste accommodatie in Finland. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. De kosten voor levensmiddelen liggen in Noorwegen en Finland hoger dan in Nederland. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- tot € 20,- per dag kwijt bent.

Vervoer

We verzamelen op het vliegveld. Vanaf daar reizen we gezamenlijk. Ter plaatse zullen we gebruik maken van huurauto’s. Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €400,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid en de douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Het afsluiten van een annuleringsverzekering is mogelijk tot 5 dagen na boeking. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen

Taal

De officiële taal van Finland is het Fins. In Noorwegen spreekt men Noors.

Valuta

De munteenheid van Finland is de euro. De munteenheid van Noorwegen is de Noorse kroon. 1 Noorse kroon is gelijk aan +/- 0,10 euro (oktober 2022).

Tijd

In Finland is het 1 uur later dan in Nederland. Met Noorwegen is er geen tijdsverschil.