Spanje

Adembenemend Andalusië

Vliegreis

Het zuiden van Spanje is de streek van de witte bergdorpjes, de zogenaamde ‘pueblos blancos’. Vanuit ons privézwembad in zo’n Andalusisch wit bergdorp hebben we een adembenemend zicht op de omringende heuvels en de strakblauwe lucht. De streek La Axarquía trekt wandelaars die de platgetreden paden willen ontwijken. We bewonderen het wereldberoemde paleis Alhambra, bezoeken een stuwmeer dat opvallend natuurlijk aandoet en maken een spectaculaire wandeling over hangbruggen.

Photos
Amarant Reizen Spanje Andalusie 2
Amarant Reizen Spanje Andalusie 8
ffcc f
da f
f f
caaedb f
BESCHRIJVING

Mango’s en avocado’s

Op het vruchtbare land van La Axarquía worden druiven, mango’s, avocado’s, olijven en mispels verbouwd. Je zult bewondering krijgen voor de wijnboeren. Vaak moeten ze langs smalle steile paden met hun muilezel om hun landjes te bereiken. Dankzij het milde klimaat leeft hier de grootste populatie kameleons binnen Europa. Ze zitten meestal in olijfbomen, met een beetje geluk zien we deze mooie dieren wanneer ze traag de weg oversteken. In de badplaatsen langs de kust heerst een ontspannen sfeer en de stranden, de kust en de azuurblauwe zee zijn prachtig. 

Arabische invloeden

Andalusië ligt vlakbij Noord-Afrika en viel eeuwenlang onder Arabische heersers. We zien dit terug in de sierlijke architectuur en mozaïeken. De populaire muziek van de Axarquía, de Verdiales, heeft Keltische en Arabische roots. In veel dorpen vind je nog eeuwenoude waterputten en bronnen. Ons sfeervolle vakantieverblijf ligt tussen twee nationale parken. De westkant van de streek is heuvelachtig en bezaaid met pijnbomen en wijngaarden. De oostzijde is bergachtiger. Het beroemde wandelparcours Caminito del Rey is wat verder weg gelegen, maar mag je eigenlijk niet missen als je hier bent. Tenzij je hoogtevrees hebt natuurlijk! 

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • Overnachting in groepsaccommodatie
 • bad- en bedlinnen
 • Retourvlucht
 • Huurauto’s ter plaatse
 • CO2-compensatie huurauto’s 
 • Reisleiding

Niet inbegrepen:

 • Maaltijden en consumpties
 • Excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vlucht €25,- (optioneel)
 • Reserveringskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-
 • 1-persoonskamer €160,- (optioneel)
REISLEIDING

Derk

Hoi allemaal, ik ben Derk. Dit jaar ga ik voor het eerst reizen leiden voor Amarant, maar het zijn zeker niet mijn eerste reizen als reisleider! Ik heb er enorm veel zin in om op weg te gaan naar deze bestemming die voor mij ook nog nieuw is. Zo kunnen we met elkaar gaan ontdekken wat Andalusië te bieden heeft. In het dagelijks leven ben ik koster-beheerder van de prachtige Arnhemse Koepelkerk. Het is elke dag weer een ervaring om in zo’n monumentaal pand te mogen werken als gastheer voor een kerkelijke gemeente en als verbinder naar de omgeving.

Voor mij is het altijd belangrijk om met alle zintuigen open op reis te gaan. Om me te verwonderen over de kleine en grote dingen die we tegenkomen. En om, zeker in een groep enthousiaste reizigers, elkaar te leren kennen. Om van elkaar te leren en zo zelf rijker terug naar huis te keren.