Spanje

Adembenemend Andalusië

Vliegreis

Het zuiden van Spanje is de streek van de witte bergdorpjes, de zogenaamde ‘pueblos blancos’. Vanuit ons privézwembad in zo’n Andalusisch wit bergdorp hebben we een adembenemend zicht op de omringende heuvels en de strakblauwe lucht. De streek La Axarquía trekt wandelaars die de platgetreden paden willen ontwijken. We bewonderen het wereldberoemde paleis Alhambra, bezoeken een stuwmeer dat opvallend natuurlijk aandoet en maken een spectaculaire wandeling over hangbruggen.

Photos
Spanje Vakantie Christelijk AmarantReizen 11
Amarant Reizen Spanje Andalusie 6
Amarant Reizen Spanje Andalusie 2
ffcc f
da f
caaedb f
f f
BESCHRIJVING

Mango’s en avocado’s

Op het vruchtbare land van La Axarquía worden druiven, mango’s, avocado’s, olijven en mispels verbouwd. Je zult bewondering krijgen voor de wijnboeren. Vaak moeten ze langs smalle steile paden met hun muilezel om hun landjes te bereiken. Dankzij het milde klimaat leeft hier de grootste populatie kameleons binnen Europa. Ze zitten meestal in olijfbomen, met een beetje geluk zien we deze mooie dieren wanneer ze traag de weg oversteken. In de badplaatsen langs de kust heerst een ontspannen sfeer en de stranden, de kust en de azuurblauwe zee zijn prachtig. 

Arabische invloeden

Andalusië ligt vlakbij Noord-Afrika en viel eeuwenlang onder Arabische heersers. We zien dit terug in de sierlijke architectuur en mozaïeken. De populaire muziek van de Axarquía, de Verdiales, heeft Keltische en Arabische roots. In veel dorpen vind je nog eeuwenoude waterputten en bronnen. Ons sfeervolle vakantieverblijf ligt tussen twee nationale parken. De westkant van de streek is heuvelachtig en bezaaid met pijnbomen en wijngaarden. De oostzijde is bergachtiger. Het beroemde wandelparcours Caminito del Rey is wat verder weg gelegen, maar mag je eigenlijk niet missen als je hier bent. Tenzij je hoogtevrees hebt natuurlijk! 

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • Overnachting in groepsaccommodatie
 • bad- en bedlinnen
 • Retourvlucht
 • Huurauto’s ter plaatse
 • CO2-compensatie huurauto’s 
 • Reisleiding

Niet inbegrepen:

 • Maaltijden en consumpties
 • Excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vlucht €25,- (optioneel)
 • Boekingskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-
 • 1-persoonskamer €120,-
reisleiding
Anne
Anne

Dag reisgenoten!

Ik ben Anne, 46 jaar, moeder van twee kinderen, getrouwd met Johan en ik woon in die prachtige plek achter de duinen, vlakbij strand en zee in Den Haag. Daar ben ik vaak wandelend of hardlopend te vinden. Soms denk ik dat ik gezien mijn temperament in het verkeerde land geboren ben. De warmbloedige passie van Spanje is waar ik me volkomen senang en op mijn plek voel.

Op onze duinen raak ik nooit uitgekeken, maar op het Nederlandse weer eerlijk gezegd wel, dus word ik gelukkig van af en toe een vlucht naar de warmte. Of dat nu in de tropen is (wij woonden drie jaar in Rwanda) of in het zuiden van Europa. De nazomer lijkt me een heerlijk seizoen om van de Spaanse natuur, cultuur en culinaire hoogstandjes te gaan genieten tijdens onze reis! Hopelijk tot ziens, en blijf fit, gezond en gezegend tot dan.