Frankrijk

Alpen Outdoor Experience

Natuur & Actief

Diep in de Zuid-Franse Alpen ligt een gigantisch meer. De rivier Ubaye slingert zich een weg hiernaartoe. Hier aan de oevers slaan we onze tenten op, met een decor van bergen om ons heen. Dit is een plek waar je maar één ding wilt: eropuit! Op de mountainbike de bergen in, of een canyoningtocht maken door de rivier en langs diepe kloven abseilen. Deze outdoorreis is voor iedereen die van een sportief avontuur houdt!

Photos
Frankrijk Alpen outdoor christelijke vakanties
Amarant Reizen Alpen Outdoor 5 1
Amarant Reizen Alpen Outdoor 1 1
Amarant Reizen Alpen Outdoor 8 1
Amarant Reizen Alpen Outdoor 4 1
Amarant Reizen Alpen Outdoor 2 1
Amarant Reizen Alpen Outdoor 6 1
Amarant Reizen Alpen Outdoor 7 1
BESCHRIJVING

Outdoorgevoel

De Ubaye is een van de wildste rivieren van de Franse Alpen en dat maakt dit dal tot een paradijs voor buitensporters. Trotseer de stroming in een kajak of raft en maak een uitdagende mountainbiketocht langs de oever. In het Parc National de Mercantour kun je andere spieren aan het werk zetten. Dit gebied leent zich perfect voor een mooie hike. Klim over hoge toppen, door diepe dalen en langs diverse kleine, knalblauwe meertjes. Wil je wat anders? Maak je klaar voor een avontuurlijke canyoning. Wetsuit aan en gaan: we abseilen langs kloven en ravijnen, waden door de rivier en springen van rotsen in het kolkende water onder ons. Dit is het échte outdoorgevoel!

Barbecue

Wie na alle actie wat rust wil, brengt een bezoek aan de hoofdstad van de vallei van Ubaye, Barcelonnette. Dit prachtige dorpje heeft met haar mooie binnenstad door de eeuwen haar eigen karakter weten te behouden. Of zoek wat verkoeling in het gigantische Lac de Serre-Ponçon. Na een lange dag vol activiteiten genieten we ’s avonds van een stevige campingmaaltijd of een gezellige barbecue. We verblijven tijdens deze vakantie op een natuurcamping aan de rivier de Ubaye. Het wordt een gevarieerde, avontuurlijke outdoorvakantie in het hart van de Franse Alpen, met natuurlijk ook de nodige ontspanning!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in tenten
  • Vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • Canyoning-activiteit
  • 2 dagen mountainbikehuur
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • overige buitensportactiviteiten, excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

Let op, we rijden ’s nachts en vertrekken dus ’s avonds, zowel de heen- als terugreis

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ’s avonds (woensdag 3 augustus). We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.