Spanje

Andalusië – Variant

Vliegreis

Het zuiden van Spanje is de streek van de witte bergdorpjes, de zogenaamde ‘pueblos blancos’. Ons verblijf ligt net buiten één van deze schattige dorpjes, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de groene heuvels. De streek La Axarquía trekt wandelaars die de platgetreden paden willen ontwijken. Na een dag actief te zijn geweest nemen we een duik in ons zwembad, genieten!

Photos
Amarant Reizen Spanje Andalusie 11
Amarant Reizen Spanje Andalusie 6
Amarant Reizen Spanje Andalusie 9
Spanje Vakantie Christelijk AmarantReizen 11
Amarant Reizen Spanje Andalusie 8
Amarant Reizen Spanje Andalusie 2
BESCHRIJVING

 Op een halfuur rijden ligt een nationaal park dat zeer geschikt is om te wandelen. Tijdens onze wandeling komen we vast langs één van de watervallen en kunnen we genieten van geweldige uitzichten! Ook op een halfuur afstand ligt de zee, vanaf waar we een boottrip kunnen maken of we gaan snorkelen. Na ons uitstapje zoeken we een strandtent uit om te genieten van een drankje op het terras met uitzicht op de azuurblauwe zee. De populaire muziek van de Axarquía, de Verdiales, heeft Keltische en Arabische roots. Doordat Andalusië vlakbij Noord-Afrika ligt en eeuwen onder Arabische heersers leefden, zie je dit ook terug in de sierlijke architectuur en mozaïeken.

Naast de prachtige natuur is er in deze streek ook cultuur te ontdekken. In de omgeving vind je veel kastelen en ruïnes, maar willen we iets echt bijzonders zien dan gaan we naar het Alhambra. Volgens velen is dit Moorse paleis het hoogtepunt van Andalusië. De grootste stad in de regio is Malaga, een leuke plek om met de fiets te ontdekken. Onderweg stoppen we bij de centrale markt, zodat we de lokale lekkernijen kunnen proeven. Door de ligging aan zee zijn er veel visspecialiteiten en ze staan hier bekend om hun zoete wijn. We nemen de lekkerste lokale producten mee om later gezamenlijk een heerlijk maaltijd te koken in onze accommodatie. Salud, op het goede Spaanse leven!

Maximum aantal deelnemers: 11
Gemiddelde leeftijd:  29
Plaats: Sayalonga 

Boek uiterlijk 29 februari 2024 om een toeslag op vliegtickets te voorkomen (dit staat los van de vroegboekkorting)

Wat houdt een Variantreis in?
Amarant Reizen organiseert Variantreizen die in veel opzichten gelijk zijn aan de reguliere reizen. Actief, christelijk, kleinschalig. Toch is Amarant Variant net een beetje anders. Er gaat een extra reisleider mee en er wordt tijdens je vakantie structuur en duidelijkheid geboden. Onze reisleiders nemen van tevoren contact met je op om te bespreken wat jij nodig hebt. Zo hoef je niet op je tenen te lopen, maar kun je echt genieten van een ontspannen tijd met elkaar.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • overnachting in een groepsaccommodatie
 • bad- en bedlinnen
 • retour vliegticket 
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • reisleiding

Niet inbegrepen:

 • maaltijden en consumpties 
 • excursies en entreegelden 
 • CO2-compensatie vluchten €20,- (optioneel)
 • reserveringskosten €30,-
 • SGR-garantie €5,-
 • 1 persoonskamer €119,- (optioneel)