Italië

Aosta Valley

Natuur & Cultuur

In een afgelegen hoekje van Italië, ingeklemd tussen Frankrijk en Zwitserland, ligt een prachtig groen dal vol ongerepte natuur en eeuwenoude stadjes. Het is de vallei van Aosta, één van de mooiste regio’s van het land. De vallei is omringd door de indrukwekkende bergketens van de Alpen. Het is aan die ondoordringbare reuzen te danken dat deze regio haar oorspronkelijke karakter altijd goed wist te bewaren. In dit kleine paradijsje vind je niet alleen machtige bergreuzen, maar ook lieflijke dalen, mooie uitzichten, charmante steden en heerlijk Italiaans eten. Kortom: alles wat je nodig hebt om te genieten van een onvergetelijke kampeervakantie.

Photos
Italie aosta christelijke vakanties 15
Italie aosta christelijke vakanties 14
Italie aosta christelijke vakanties 13
Italie aosta christelijke vakanties 12
Italie aosta christelijke vakanties 11
Italie aosta christelijke vakanties 10
Italie aosta christelijke vakanties 9
Italie aosta christelijke vakanties 8
Italie aosta christelijke vakanties 7
Italie aosta christelijke vakanties 6
Italie aosta christelijke vakanties 5
Italie aosta christelijke vakanties 4
Italie aosta christelijke vakanties 3
Italie aosta christelijke vakanties 2
Italie aosta christelijke vakanties
BESCHRIJVING

Pasta en Pizza
Met de natuur als grootste rijkdom leent de bergachtige omgeving van Aosta zich uitstekend voor sportieve en actieve uitstapjes.  We zullen regelmatig erop uit trekken voor een paar stevige bergwandelingen langs snelstromende rivieren, diepe ravijnen en adembenemende uitzichten. We maken een tocht met een kabelbaan waarbij we getrakteerd worden op een prachtig uitzicht op de Mont Blanc. Een onvergetelijke ervaring!  Ook de cultuurliefhebber komt niets tekort. In de stad Aosta vind je veel Romeinse gebouwen, zoals een amfitheater en een triomfboog van Augustus. Je waant je eventjes in lang vervlogen tijden. Na een dag vol indrukken laten we ons een Italiaanse pasta of pizza goed smaken op een terrasje in de avondzon.

Oneindig veel ruimte
We verblijven deze reis op een zeer mooi gelegen camping, tussen bergen van meer dan 3000 meter hoog. Wanneer je ‘s ochtends de tent openritst, geniet je meteen van de frisse berglucht en uitzicht op de besneeuwde toppen. Aosta mag dan de kleinste regio van het land zijn, de weidsheid en ongereptheid van het landschap geven je juist een gevoel van oneindig veel ruimte. In de Romeinse tijd lag de vallei van Aosta op een belangrijke handelsroute naar de beroemde Sint Bernhardpas. Niet zo gek dus, dat er in de directe omgeving veel restanten uit de Romeinse tijd te vinden zijn.  Met haar rijke natuur en cultuur heeft Aosta dus het beste van twee werelden. Dit betekent een gevarieerde vakantie!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • kabelbaantocht met prachtig uitzicht
  • overnachting in 1-pers. tenten
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • vervoer t.w.v. €150,-
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-

Let op! Wanneer je mee wilt rijden in het busje kom je op een wachtlijst te staan i.v.m. beperkte beschikbaarheid.

REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Highlights
Wat kun jij tijdens deze reis van je bucketlist afstrepen? Check het op één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.