Frankrijk

Ardennen Outdoor

Minibusjes

Kan jij tijdens je vakantie nooit stil zitten? Dan is de Franse Ardennen de ideale vakantiebestemming voor jou! De Franse Ardennen is dé perfecte bestemming voor een actieve outdoorvakantie. In deze bosrijke omgeving met heel veel natuur en een heuvelachtig landschap gaan we allerlei outdooractiviteiten ondernemen. Mountainbiken, hiken, kayakken, het kan allemaal! Beklim tijdens deze reis de top van de Croix-Scaille of breng een bezoek aan de grotten van Nichet. Als hoogtepunt van de vakantie zoeven we langs een zipline naar beneden over de rivier de Meuse. Na een lange dag gaan we terug naar onze camping midden in de natuur.

Photos
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 3
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 1
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 6
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 5
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 4
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 8
BESCHRIJVING

Afwisseling

Je hoeft er niet mega-ver voor te rijden en je bent in een totaal andere wereld: de Franse Ardennen. Het landschap is niet saai. Je hebt hier snelstromende rivieren, toppen die wel reiken tot 500 meter en er is veel wild te spotten. Het bosrijke gebied is een perfecte plek voor avontuurlijke outdooractiviteiten. Natuurlijk kunnen we ook wat van de cultuur uit deze regio meepakken. Historische stadjes en dorpjes genoeg! We kunnen een bezoek brengen aan de stad Sedan met het grootste fort van Europa. Het kasteel heeft maar liefst een oppervlakte van 35.000 vierkante meter!

Langste zipline

Een gezellige camping is onze uitvalsbasis van alle outdooractiviteiten. Vanuit hier kunnen we op de mountainbike springen voor een mooie tocht in de omgeving of de boot in om een stuk te kayakken. Het hoogtepunt van deze week is de Terraltitude. Naast een klimbos met verschillende routes vind je hier de langste zipline van Noord-Frankrijk. Hier zoef je met een snelheid van 110 kilometer per uur over Franse dorpjes en de rivier de Meuse. Lef en geen hoogtevrees zijn voor deze activiteit een must!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in tenten
  • Vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • Eten en drinken, samen koken
  • Zip-line over de maas
  • 2 dagen mountainbikehuur
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overige buitensportactiviteiten, excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-
REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. We zullen met elkaar de maaltijden bereiden. Deze maaltijden zijn inbegrepen in de reissom.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.