Frankrijk

Authentiek Zuid-Frankrijk

Natuur & Cultuur

In een decor van wijngaarden en beboste hellingen ligt het authentieke dorpje Cantignergues, een Frans gehucht van niet meer dan een handvol huizen. Het achterland van de Middellandse Zeekust is de perfecte bestemming voor een ontspannen vakantie met de Zuid-Franse zon op je gezicht. Wat je er tegenkomt? Lieflijke heuvels met een mediterrane begroeiing, een rijke historie en de beroemde burcht van Carcassonne. We overnachten in comfortabele huizen in het schilderachtige Franse dorpje Cantignergues, midden in de streek Minervois. In deze rustige vallei waar het Wifi-signaal zwak is, kom je in contact met God, met jezelf en met elkaar.  

Photos
MG 9920klein 1
Amarant Reizen Ardeche 4 1
Vakantie Zuid Frankrijk Christelijke Reizen 7
Vakantie Zuid Frankrijk Christelijke Reizen 9
Zuid frankrijk cantignergues christelijke vakanties 10
Zuid frankrijk cantignergues christelijke vakanties
Zuid frankrijk cantignergues christelijke vakanties 3
Zuid frankrijk cantignergues christelijke vakanties 2
BESCHRIJVING

Lokale wijnboeren

Cantignergues is gelegen in een middelgebergte dat bescherming geniet als Parc naturel régional. Het riviertje de Cesse stroomt door het dorpje. Wie dit riviertje volgt, ziet het liefelijke dal al snel veranderen in een smalle kloof. Grotten en steile steenwanden staan garant voor een bijzondere wandelervaring. Mooi is ook de wandeling bij het stadje Minerve, dat één van de best bewaarde bolwerken van de Katharen is. De wandelroute loopt langs een natuurlijke brug, door de rivier uitgesleten in de kalk. Touren we rond in het mini-busje of huren we een fiets, dan maken we kennis met het hart van de streek. Verstilde dorpjes trekken aan je voorbij. In de verte snoeit een boer zijn lavendelveld, terwijl jij terugschakelt voor een klimmetje op een van de rustige landweggetjes. Lokale wijnboeren staan klaar om je alles te vertellen over hun eeuwenoude ambacht.

Sfeervolle ambiance

Tijdens deze vakantie verblijven we in volledig gerenoveerde 19e-eeuwse huizen, midden in het sfeervolle vakantiedorpje Cantignergues. Het behoud van enkele authentieke details in het interieur van de huisjes zorgt voor een sfeervolle ambiance. In het dorp vind je een groepsruimte, een dorpsterras met zicht op de vallei en een klein kapelletje, gehuisvest in een voormalige wijnkelder. Voor wat verkoeling na een actieve dag nemen we een duik in het zwembad. We sluiten af met een moment van reflectie en waar kan dat beter dan bij de pizza-oven op ons eigen terras?  

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in 1- of tweepersoonskamers
  • bad- en bedlinnen
  • Vervoer met minibusjes (incl. CO2-compensatie busjes en overnachtingshotel heenreis)
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €28,-
  • SGR-garantie €5,-
  • 1-persoonskamer €175,-