Frankrijk

Beleef Bretagne Single

Natuur & Cultuur

Bretagne, het meest westelijke schiereiland van Frankrijk, staat garant voor een onvergetelijke vakantie en biedt het beste van twee werelden. Aan de kust vind je een intens blauwe zee, rotsachtige kliffen en het ene na het andere badplaatsje. Langs de hele Bretonse kust loopt het beroemde 2000 kilometer lange Sentiers des Douaniers, een wandelpad met fenomenale uitzichten. Ook het binnenland zit vol verrassingen. Oude huizen van graniet en vrolijk gekleurde tuinen doen denken aan Engelse cottages. Het ligt hemelsbreed dan ook niet ver bij Groot Brittannië vandaan. En wist je dat Bretagne een eigen Keltische taal heeft – het Bretons?

Photos
Bretagne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Bretagne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Bretagne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Bretagne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Bretagne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Bretagne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Bretagne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Bretagne
Bretagne
BESCHRIJVING

Menhirs en mysterieuze bossen

Is een strandvakantie niet aan jou besteed, maar houd je meer van actieve, culturele uitstapjes, dan is deze reis naar Bretagne jou op het lijf geschreven. De grootste parel van dit gebied zijn de vele middeleeuwse steden zoals Moncontour, Pontivy en Josselin. Ze zijn gelegen in een Brits aandoend coulissenlandschap van glooiende weilanden en groene heggetjes. De vele meren en riviertjes lonken: haal die waterfiets of kano maar tevoorschijn! De oude bossen en met heide bedekte heuvels zijn juist weer een heerlijke plek voor een stevige fietstocht. En voor een echt Bretonse belevenis breng je een bezoek aan mysterieuze menhirs uit vervlogen tijden. Hier waan je je in een strip van Asterix en Obelix!

Het echte Frankrijkgevoel

In het hart van Bretagne, een klein uur ten westen van Rennes, staat een traditionele Franse boerderij omgeven door een grote tuin en eigen bos; onze accommodatie voor deze vakantie. De authentieke Bretonse uitstraling geeft de gîte een warme sfeer en de zonnige binnenplaats met parasols versterkt het echte Frankrijkgevoel. Weg van de drukte kom je hier helemaal tot rust. De natuurliefhebber kan op de vele wandelpaden rondom het dorp fijn even de benen strekken. Door de ligging op de grens van noord- en zuid-Bretagne kunnen we vanuit hier heel goed beide kusten met een bezoekje vereren. Kortom: een mooie startplaats om het echte Bretagne te gaan ontdekken.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer per minibusje €175,- (incl. CO2-compensatie)
  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Badlinnen €7,- (optioneel)
  • Bedlinnen €7,- (optioneel)
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-
REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Singlereis

Ben jij single, houd je van avontuur en kijk je ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen? Maak dan kennis met onze singlereizen! Samen genieten we op een ongedwongen manier van een actieve vakantie. Tijdens de verschillende activiteiten leer je je gelijkgestemde reisgenoten beter kennen, jullie hebben immers al voor dezelfde bestemming gekozen. Het doel van een singlereis is niet om mensen aan elkaar te koppelen of een date te faciliteren, want wij zijn geen datingbureau. We hopen uiteraard dat er nieuwe, mooie vriendschappen zullen ontstaan, net zoals bij onze andere groepsreizen. Het enige verschil met onze reguliere reizen is dat er geen stellen deel mogen nemen aan een singlereis.

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt op de website van de ANWB of bijv. een vignet verplicht is.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.