België

België Ardennen Deluxe 2

Natuur & Actief

Laat je verwennen tijdens deze Deluxe-reis. Op een prachtige locatie in het zuiden van de Ardennen, in de beroemde Vallée de la Semois, is het goed toeven. Deze streek heeft veel te bieden: wandelen, fietsen, mountainbiken, kanovaren, kajakken… ga maar door. De oevers van de Semois zijn uitermate geschikt voor korte en lange wandelingen. Er zijn honderden kilometers bewegwijzerde wandelpaden die je langs ruige rotsen en via mooie bruggetjes over het water voeren. De cultuurliefhebber kan in deze regio zijn hart ophalen aan de vele beroemde kastelen die te bezoeken zijn. Voor een mooie combinatie van natuur en cultuur ben je in deze omgeving aan het juiste adres!

Photos

BESCHRIJVING

Slingeren langs de Semois

Vlak bij de grens met Luxemburg ontspringt de Semois, een spectaculaire rivier, die na het oversteken van de Franse grens uitmondt in de Maas. De rivier heeft vele meanders en in één van deze lussen ligt de stad Bouillon, één van de populairste bestemmingen van de Ardennen. Hoog op drie rotspunten boven de rivier steekt het Kasteel van Bouillon uit. Deze middeleeuwse hoogteburcht bestaat uit drie forten die met elkaar zijn verbonden door bruggen. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het landschap. Niet ver van onze accommodatie ligt het ‘graf van de reus’. Dit is een ander beroemd uitkijkpunt dat uitkijkt op een enorme beboste heuvel waaromheen een grote meander van de Semois stroomt.

Het luxe vakantiegevoel

Ons onderkomen tijdens deze reis is een voormalig hotel met een grote tuin met zwembad, gelegen vlakbij Bouillon. Om het luxe vakantiegevoel compleet te maken gaat er een kookliefhebber met deze reis mee die de maaltijden zal bereiden. Ook hopen we van de heerlijke streekproducten te proeven in de kleine stadjes en dorpjes die we bezoeken langs de Semois! Alles wat jij nog hoeft te doen is genieten van de prachtige omgeving. En dat is natuurlijk niet zo moeilijk in de mooiste vallei van de Ardennen!

Let op! Dit is een andere accommodatie dan Ardennen Deluxe 1

REISDETAILS

Deluxe – minibushes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • vervoer met minibusjes
  • overnachting in 1-pers. kamers
  • CO2-compensatie minibusjes*
  • maaltijden
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • consumpties buiten de maaltijden om
  • bedlinnen (€9,-) (optioneel)
  • optionele excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Bij gebruik van eigen vervoer geldt een korting van € 170 ,-

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes. Als dit noodzakelijk is, zorgen wij uiteraard voor deze beschermingsmiddelen.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Wat maakt een Deluxe reis anders?
Soms wil je er gewoon even helemaal tussenuit. Geen zorgen over boodschappen, lekker niet hoeven koken. Extra veel tijd om te genieten van een boek, de prachtige omgeving en leuke reisgenoten. In zo’n geval past een Deluxe reis helemaal bij jou! Tijdens een Deluxe reis is er ruimte voor relaxte middagen, maar natuurlijk ook voor inspannende activiteiten, net zoals bij onze andere groepsreizen. Het enige verschil met onze reguliere reizen is dat we tijdens een Deluxe reis worden vergezeld door een kookliefhebber, zodat we elke dag weer culinair kunnen genieten!

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Tijdens deze reis gaat een kookliefhebber mee om heerlijke maaltijden te bereiden.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

REISLEIDING & KOOKLIEFHEBBER

Mijn naam is Jiska en ik mag als reisleider mee met deze reis! Ik ga mijn best doen om te zorgen dat jullie een heerlijke vakantie hebben. Samen met jullie gaan we een programma samenstellen waar iedereen aan zijn/haar trekken kan komen.

Ik woon in Veenendaal, ben getrouwd met Harm en wij zijn ouders van drie kinderen, waarvan er al twee op zichzelf wonen. Ik ben gek op reizen en heb al heel wat van de wereld mogen zien. Het liefst zoek ik naar niet-toeristische plekken en kan ik enorm genieten van de schoonheid van de natuur. Ik hou erg van fotograferen, vooral op reis, ik wandel en fiets graag, ik vind het heerlijk om mensen te helpen met inrichten van hun huis (vooral met veel kringloopbezoekjes) en dol op koken.

In mijn dagelijks leven ben ik stagecoördinator op het MBO in Ede, waarbij ik zoek naar de juiste match tussen student en leerbedrijf. Erg boeiend om mensen te zien groeien in hun vakgebied door in de praktijk aan de slag te gaan. Als ik tijd over heb – niet veel dus – duik ik graag in de boeken met mijn coaching cursus. Ik ben altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter iedere persoon die ik ontmoet. Ik zie er erg naar uit om met jullie deze reis te mogen beleven!

Hoi! Mijn naam is Babette en ik ga als kookliefhebber mee met de Ardennen Deluxe 2 reis! Ik zorg dus voor wat extra luxe tijdens de reis door o.a. lekker te koken en bijvoorbeeld eens een speciaal ontbijtje klaar te maken. Ik kijk er naar uit! Naast koken houd ik van sportieve activiteiten (in het dagelijks leven doe ik aan kunstrolschaatsen, floatfit in het zwembad en hardlopen), acteren, wandelen en schilderen. Lekker creatief in ieder geval! Ik ben getrouwd met Sam en woon in Ede.

Ik werk als wandelcoach met mensen met stressklachten én als actrice en ben momenteel ook nog bezig met een acteeropleiding. Een bezig bijtje dus!

Reizen vind ik heerlijk, mijn favoriete vakantiebestemming is Ierland, omdat je er zo prachtig kunt wandelen en de cultuur en muziek spreken me erg aan. Als je op reis bent, sta je veel meer open voor het onverwachte. Een gesprek met een ‘local’, een gerecht dat je niet kent, het uitzicht in een nationaal park, allemaal nieuwe ervaringen die je een rijker mens maken. Ik ben dus fan en jij waarschijnlijk ook, dus laten we er een hele mooie reis van maken!

REISKAART