België

Belgische Ardennen Deluxe

Deluxe

Omgeven door heuvels en bossen, in het hart van de Ardennen, wandelen we door dichte bossen en slenteren we door smalle steegjes langs eeuwenoude huizen. De echte speurneuzen lossen een reuzenlabyrint op en de actieveling kajakt over de Ourthe. Een lokale brouwerij test onze bierkennis. De Ardennen zijn de perfecte vakantiebestemming voor iedere actieveling en cultuursnuiver. Actief eropuit, kijken en genieten, dat is ons motto deze week.

Photos
Belgie Ardennen christelijke vakanties
Belgie Ardennen christelijke vakanties 17
Belgie Ardennen christelijke vakanties 13
Belgie Ardennen christelijke vakanties 15
Belgie Ardennen christelijke vakanties 10
Belgie Ardennen christelijke vakanties 11
Belgie Ardennen christelijke vakanties 12
Belgie Ardennen christelijke vakanties 9
Belgie Ardennen christelijke vakanties 8
Belgie Ardennen christelijke vakanties 3
DSC
DSC kopie klein
DSC
DSC
BESCHRIJVING

Kleinste stad ter wereld

Internationale charmestad, la petite Merveille, middeleeuws doolhof, het St. Tropez van de Ardennen: allemaal namen voor de kleinste stad ter wereld, Durbuy. Ooit stroomde rond dit stadje een rivier, wat het een eiland maakte. Nu geeft het kasteel bovenop een rotspartij deze stad nog meer charme. De smalle straatjes en de stadsmuur nodigen iedere toerist uit tot een stadswandeling. Durbuy bezit verrassend veel cultuur en natuurlijk erfgoed. De naam Dolbui uit de 11e eeuw (betekenis: eik of bos (dur) en water (bu)) beschrijft de unieke identiteit van dit stadje. Omgeven door water en bossen. Door de vele outdoormogelijkheden kan je hier bijna niet stilzitten. Kajakken over de Ourthe, klimmen in het adventure park, wandelen door de bossen, we kunnen er een weekprogramma gemakkelijk mee vullen. Aan het einde van de middag is het heerlijk neerstrijken op één van de vele terrasjes aan het plein of de Ourthe.

De luxe

We verblijven in een luxe vakantiewoning in het buitengebied van Durbuy. Vanuit de accommodatie wandel je zo de bossen in. We hebben vanuit het huis een prachtig panorama uitzicht over het Ardense heuvellandschap. We beschikken over een sauna, buitenjacuzzi en gezellig houtkachel in de woonkamer. Alsof dit nog niet genoeg luxe is, laten we ons ook iedere avond verwennen door de kookkunsten van onze hobbykok. In de directe omgeving valt er van alles te ondernemen, van culturele uitstapjes tot een pittige mountainbiketocht. Overdag er actief op uit en ’s avonds relaxed genieten!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Verblijf in groepsaccommodatie*
  • Maaltijden
  • Bed- en badlinnen
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer per minibusjes/auto’s (optioneel) €75,-
  • Consumpties buiten de maaltijden om
  • Excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €129,-

REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Wat is een Deluxe-reis?

Soms wil je er gewoon even helemaal tussenuit. Geen zorgen over boodschappen, lekker niet hoeven koken. Extra veel tijd om te genieten van een boek, de prachtige omgeving en leuke reisgenoten. In zo’n geval past een deluxe-reis helemaal bij jou! Tijdens een deluxe-reis is er ruimte voor relaxte middagen, maar natuurlijk ook voor inspannende activiteiten, net zoals bij onze andere groepsreizen. Het enige verschil met onze reguliere reizen is dat we tijdens een deluxe-reis worden vergezeld door een kookliefhebber, zodat we elke dag weer culinair kunnen genieten!

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Tijdens deze reis gaat een kookliefhebber mee om heerlijke maaltijden te bereiden. Alle maaltijden die in de accommodatie bereid worden, zijn bij de prijs inbegrepen. Kies je ervoor om eens buiten de deur te lunchen of te dineren, dan zijn de kosten hiervan voor eigen rekening. Consumpties buiten de maaltijden om, zijn ook voor eigen rekening.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes en/of auto’s naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt of bijv. een vignet verplicht is op de website van de ANWB.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites: