België

Belgische Ardennen Variant

Natuur & Cultuur

Omgeven door heuvels en bossen, in het zuiden van de Ardennen, zit je goed voor een vakantie in de natuur. Het landschap met oude kastelen en gezellige dorpjes wordt afgewisseld met meren en riviertjes. De Ardennen zijn de perfecte vakantiebestemming voor iedere natuurliefhebber en cultuursnuiver. Actief eropuit en daarna rustig al het moois op je in laten werken, dat is ons motto deze week.

Photos
Dagjes uit Christelijke groepsreizen 14
Dagjes uit Christelijke groepsreizen 2 9
Dagjes uit Christelijke groepsreizen 3 6
Belgie Ardennen christelijke vakanties 15
Belgie Ardennen christelijke vakanties 13
Belgie Ardennen christelijke vakanties 10
Belgie Ardennen christelijke vakanties 2
Belgie Ardennen christelijke vakanties 4
Belgische Ardennen Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Belgische Ardennen Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Belgische Ardennen Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Belgische Ardennen Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Belgische Ardennen Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Kasteelruïnes

Reis je naar het zuiden van de Ardennen, dan zul je je verbazen over de veelzijdigheid van deze Franstalige streek. Al wandelend kom je langs oude kasteelruïnes en kastelen die nog intact zijn. In de stad Chimay, bekend om zijn bier en trappistenkazen, vind je het Kasteel van Chimay. Deze vriendelijke stad met steile steegjes en wallen heeft veel historische monumenten. En het is het vertrekpunt van vele wandel- en fietstochten door de natuur. Onderweg bij de Aquascope van Virelles, een vijver, spot je veel waterdieren. Ook nemen we natuurlijk genoeg momenten om alle belevenissen op ons in te laten werken. Aan het einde van de middag is het heerlijk neerstrijken op een terrasje in één van de dorpjes.

Grotten en stoomtrein

We verblijven in een knusse vakantiewoning in het dorpje Couvin dat gelegen is tussen verschillende boerendorpjes tegen de Franse grens aan. De grotten van Neptunus, in het centrum van Couvin, zijn een bekende attractie. Tijdens een bezoek aan de grotten maak je een boottocht op de ondergrondse rivier en passeer je watervallen en licht- en geluidseffecten. Vlakbij vertrekt ook ‘de stoomtrein der Drie Valleien’, een van de mooiste spoorwegnetwerken van Europa. Onderweg geniet je van prachtige landschappen en aan het einde van het traject bevindt zich een spoorwegmuseum. Deze reis is een mooie combinatie van culturele uitstapjes en korte natuurwandelingen.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • Overnachting in groepsaccommodatie
 • Vervoer met minibusjes
 • CO2-compensatie minibusjes
 • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • Maaltijden en consumpties
 • Optionele excursies en entreegelden
 • Reserveringskosten €23,-
 • SGR garantie €5,-
REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt op de website van de ANWB of bijv. een vignet verplicht is.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

REISLEIDING

De reisleider stelt zich voor…

“Genoeg te doen om samen een hele mooie week te beleven.”

Reisleidster Ageeth neemt je samen met Marita op stap in de prachtige Belgische Ardennen.

In dit filmpje vertelt ze waarom je echt mee moet gaan:

Ageeth