Italië

Bella Perugia SINGLE

Vliegreis

In het hart van Italië liggen de groene heuvels van de provincie Perugia. De zon, de rijke grond en de aanwezigheid van beekjes en riviertjes maken deze streek zeer geschikt voor de wijnbouw. Heel toepasselijk verblijven we deze vakantie dan ook in een oude wijnboerderij, die omgebouwd is tot een gezellige Agriturismo met meerdere appartementen. Vanuit deze locatie bezoeken we de mooiste plekken van de omgeving. Perugia is rijk aan dromerige heuvelstadjes met smalle straatjes en oude vestingmuren. Maar we genieten ook van de natuur en de heerlijke Italiaanse keuken.

Photos
AM Perugia christelijke reizen
AM Perugia christelijke reizen
AM Perugia christelijke reizen
Italie Perugia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Italie Perugia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Italie Perugia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Castelluccio 1 2
AM Perugia christelijke reizen
BESCHRIJVING

Omringd door historie
Het dorpje Umbertide waar we verblijven, ligt op de grens van de twee mooiste regio’s van Italië: Umbrië en Toscane. In dit deel van Italië word je omringd door historische steden. De internationale studentenstad Perugia is de dichtstbijzijnde. De enorme San Domenico-basiliek staat vooral bekend om het levensgrote glas-in-loodraam, een schitterend kunstwerk en het op een na grootste glas-in-loodraam van Italië. Maar bijna net zo mooi zijn de steile straatjes met kleine winkeltjes. Net als veel andere Italiaanse steden is Perugia gebouwd op resten van de vroegere stad. Ook ondergronds is er daardoor genoeg te bezichtigen. Prettig in de warme Italiaanse zomer!

Zonnebloemvelden en olijfgaarden

Ook de historische steden Arezzo en Assisi zijn een bezoekje meer dan waard. Naast culturele hoogtepunten ontdekken we ook de natuur van Perugia. Maak een wandeling naar een met bossen begroeide heuveltop. Of huur een e-scooter en slinger door het landschap van authentieke dorpjes, wijngaarden, olijfgaarden en zonnebloemvelden. Na een dag vol hoogtepunten koelen we heerlijk af door een frisse duik in het zwembad bij onze agriturismo. In de schaduwrijke tuin lezen we een goed boek. En om de dag in stijl af te sluiten, genieten we van een heerlijke Italiaanse maaltijd met lokale ingrediënten en een goed glas Umbrische wijn.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • Overnachting in groepsaccommodatie 2-of 3- persoonskamers
 • bad- en bedlinnen
 • Retourvlucht
 • Huurauto’s ter plaatse
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • Reisleiding

Niet inbegrepen:

 • Maaltijden en consumpties
 • Excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vlucht €15,- (optioneel)
 • Reserveringskosten €28,-
 • SGR garantie €5,-
REISLEIDING

Hallo allemaal!

Rianne

Buiten mijn comfort zone heb ik het gevoel dat ik leef. Door af en toe alleen te reizen ervaar ik dit positieve gevoel ten volle, omdat ik dan op mezelf ben aangewezen en veel makkelijker contact maak met andere mensen. Toch is het ook ontzettend fijn om samen te reizen. Samen van Gods prachtige schepping genieten, samen op avontuur gaan, samen ervaringen delen, samen iets nieuws leren, samen eten. Samen kom je zo veel verder. Of zoals een Afrikaans spreekwoord zegt: “If you want to go fast go alone, if you want to go far go together.”

Mijn naam is Rianne. Ik ben 31 jaar en woon in het prachtige Barneveld. Ik houd van afwisseling in mijn werk. Op dit moment werk ik als invalleerkracht op een basisschool en heb ik een parttimebaan bij Defensie. Daarnaast zet ik me in voor de kerk, spreek ik met vrienden af en ga ik graag op vakantie. Aankomende zomer mag ik naar Italië. Een prachtig land om cultuur te snuiven, lekker uit te rusten en culinair te genieten. Ga jij ook mee?