Italië

Bella Perugia

Natuur & Cultuur

In het hart van Italië liggen de groene heuvels van Umbrië. De zon, de rijke grond en de aanwezigheid van beekjes en riviertjes maken deze streek zeer geschikt voor de wijnbouw. Heel toepasselijk verblijven we deze vakantie dan ook in een oude wijnboerderij, die omgebouwd is tot een gezellige Agriturismo met meerdere appartementen. Vanuit deze locatie bezoeken we de mooiste plekken van de omgeving. Umbrië is rijk aan dromerige heuvelstadjes met smalle straatjes en oude vestingmuren. Maar we genieten ook van de natuur en de heerlijke Italiaanse keuken.

Photos
Italie Perugia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Italie Perugia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Italie Perugia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Italie Perugia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Italie Perugia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Op vakantie naar Italie Christelijke Vakantie 5
Castelluccio 1 2
Op vakantie naar Italie Christelijke Vakantie 1
BESCHRIJVING

Fransiscus van Assisi
Het dorpje Umbertide waar we verblijven, ligt op de grens van de twee mooiste regio’s van Italië: Umbrië en Toscane. In dit deel van Italië tref je overal sporen van de eeuwenoude geschiedenis. Assisi is één van de steden die nog echt haar middeleeuwse karakter bewaard heeft. De Sint-Fransiscusbasiliek, gebouwd op het graf van Fransiscus van Assisi, is geliefd bij toeristen vanwege de bijzondere fresco’s, maar bijna net zo mooi zijn de steile straatjes met kleine winkeltjes. Vanaf de stad heb je een prachtig uitzicht tot aan Perugia, een andere historische stad die ook zeker een bezoekje waard is.

Zonnebloemvelden
We verblijven in meerdere appartementen in een Agriturismo waar we na een dag vol hoogtepunten heerlijk tot rust komen door een frisse duik te nemen in het bijbehorende zwembad of het lezen van een goed boek in de schaduwrijke tuin. Naast alle culturele hoogtepunten ontdekken we ook de ongerepte natuur in deze omgeving. In het glooiende landschap slingeren talloze rivieren en banen zich een weg van meer tot meer. Een groot deel van de heuvels is nog bijna onaangetast en begroeid met dichte bossen. En daar waar de mensheid het landschap heeft gecultiveerd, vind je authentieke dorpjes, wijngaarden, olijfgaarden en zonnebloemvelden. Om de dag in stijl af te sluiten, genieten we van een heerlijke Italiaanse maaltijd met lokale ingrediënten en een goed glas Umbrische wijn.

Let op: datum is gewijzigd!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie*
  • Retourvlucht
  • Huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*Toeslag eenpersoonskamer bedraagt €149,-

Er is helaas geen eenpersoonskamer meer beschikbaar.

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Deze reis is een vliegreis. We zullen gezamenlijk naar Italië vliegen en ontmoeten elkaar op het vliegveld. In Italië reizen we met huurauto’s.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een bericht.

Vluchtinformatie:

We vliegen op 13 augustus vanaf Eindhoven 14:30u naar Rome 16:40u. Voor de terugvlucht op 20 augustus vliegen we om 11:35u vanaf Rome naar Eindhoven 14:05u.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites: