Duitsland

Berlijn

Trein

Berlijn bruist! Deze groene stad is een mix van oud en nieuw, met voor ieder wat wils. Niet alleen overdag is het een drukke bedoeling op straat, ook ‘s nachts wordt er hier geleefd. Op elke hoek van de straat staat een kraampje waar je curryworst kan kopen, lekker!

Photos
Berlijn foto
Berlijn foto
Multiracial,Group,Of,Friends,Having,Dinner,Party,Sitting,At,Coffee
Berlijn foto
Berlijn foto
Berlijn foto
Berlijn foto
Berlijn foto
BESCHRIJVING

Het grootste gedeelte van het centrum is tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd en wat gespaard is gebleven, is dan ook erg bijzonder. Tijdens ons verblijf zullen we zeker een bezoek brengen aan de Reichstag, stadspoort Brandenburger Tor, grensovergang Checkpoint Charlie, het moderne Potsdamer platz en de overblijfselen van de Muur. Maar niet alleen de geschiedenis is interessant, ook de constante vernieuwing is bijzonder. Berlijn is een smeltkroes van culturen en elke dag is er wel een evenement gaande. Door met de fiets de stad te ontdekken kunnen we veel zien en stoppen wanneer we willen! 

We verblijven in een hostel in de kleurrijke wijk Kreuzberg. In totaal zijn er 5 slaapkamers beschikbaar. Dichtbij een station van de U-bahn kunnen we makkelijk de stad bezichtigen met het openbaar vervoer. Wat dacht je van een wandeling door het grootste stadspark van Berlijn? Het park is 200 hectare groot en bevat ruim 30 km aan wandelpaden. 

Hebben we genoeg groen gezien, dan kunnen we de kleurrijke graffiti en street art tour volgen. Naast dat de kunstwerken knap gemaakt zijn, zit er vaak ook een diepgaande boodschap achter die ons meer vertelt over hoe Berlijners naar hun stad en de wereld kijken. Maar in een wereldstad als deze mag een bezoekje aan de bekendste winkelstraten Kurfürstendamm en Weinmeisterstraße niet ontbreken. Dat Berlijn een multiculturele stad is zien we ook terug in het restaurant aanbod, elke avond een andere specialiteit! Zijn we nog niet moe? Dan gaan we wat drinken in één van de vele bars of clubs! Oost, west, Berlijn best!

Maximum aantal deelnemers: 10
Gemiddelde leeftijd: 35
Plaats: Berlijn

Boek uiterlijk 29 februari 2024 om een toeslag op treintickets te voorkomen (dit staat los van de vroegboekkorting)

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in groepsaccommodatie
  • bad- en bedlinnen
  • heen- en terugreis met de trein en het OV ter plaatse
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties 
  • optionele excursies en entreegelden
  • reserveringskosten €30,-
  • SGR-garantie €5,-