Curaçao

Blauw Curaçao

Natuur & Actief

Bon bini! Op Curaçao zal je overal waar je komt deze vrolijke groet horen. Op dit bijzondere eiland dat onder het Koninkrijk der Nederlanden valt, kun je zwemmen in doorzichtig blauw water, luieren in een hangmatje onder de palmbomen en genieten van de alsmaar aanwezige zon! Hoewel op Curaçao het leven allemaal wat langzamer en ‘relaxter’ gaat, kun je op dit eiland ook heel goed actief bezig zijn. Wat dacht je van hiken, mountainbiken, snorkelen en duiken afgewisseld met een potje volleybal op het strand? Uitrusten doe je daarna wel, met een heerlijke awa di lamunchi, want met het warme weer is er geen betere dorstlesser dan dit limoenwater!

Photos
Curacao christelijke vakanties
Curacao christelijke vakanties 17
Curacao christelijke vakanties 16
Curacao christelijke vakanties 13
Curacao christelijke vakanties 14
Curacao christelijke vakanties 15
Curacao christelijke vakanties 12
Curacao christelijke vakanties 11
Curacao christelijke vakanties 10
Curacao christelijke vakanties 9
Curacao christelijke vakanties 8
Curacao christelijke vakanties 7
Curacao christelijke vakanties 6
Curacao christelijke vakanties 5
Curacao christelijke vakanties 4
BESCHRIJVING

Cactussen

Met zoveel water om je heen is Curaçao een walhalla voor watersportliefhebbers. Ga duiken of snorkelen en verbaas je over prachtig gekleurde vissen, het koraal in de onderwaterwereld of het roestig scheepswrak voor de kust van Klein Curaçao. Ontdek geheime grotten tijdens je kajaktocht over zee. Of beklim de top van de 372 meter hoge Christoffelberg. Vergis je niet, het is een pittige klim en vlak voor de top is het even klauteren, maar je wordt beloond met een prachtig panorama. Wil jij een tandje sneller? Huur dan een fiets of mountainbike en ontdek de cactussen in de wilde natuur van de Hatovlakte “op z’n Hollands” vanaf de pedalen.

Flamingo’s

We verblijven in een heerlijke accommodatie op dit zonnige eiland. In vijf minuten sta je op het prachtige witte strand, maar ook in het natuurgebied dat geliefd is onder wandelaars en mountainbikers. Hier vind je duizenden flamingo’s en andere vogels. Ook in de accommodatie zelf is het goed toeven. Een mooie tuin met bomen zorgt voor schaduwplekken waar je uit de zon, naast het zwembad, heerlijk kunt uitrusten met een goed boek.  Door het tropische klimaat ga je vanzelf een versnelling terug. Wij zullen niet oordelen, het is tenslotte vakantie.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie
  • Retourvlucht
  • Huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • CO2-compensatie vluchten €50,- (optioneel)
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer €15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

We verzamelen op het vliegveld. Vanaf daar reizen we met het vliegtuig naar onze bestemming. Ter plaatse zullen we gebruik maken van huurauto’s.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je daar te zijner tijd een uitnodiging voor. Voor de huurauto’s/busjes is het van belang dat je als chauffeur in bezit bent van een creditcard met pincode.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €100,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen buiten Europa is een geldig paspoort is vereist. Het document moet nog geldig zijn bij aankomst.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Inentingen en vaccinaties

Het is aan te raden om tijdens de reis wat medicijnen mee te nemen. Denk aan pijnstillers, ORS tegen uitdroging, middelen tegen diarree, koorts, insectenbeten en middelen om verstoppingen tegen te gaan. Het is belangrijk passend en persoonlijk medisch advies in te winnen voordat je op reis gaat. Voor de benodigde vaccinaties raden wij aan contact op te nemen met je huisarts of onafhankelijke instanties zoals de GGD. Zij beschikken over actuele informatie en kunnen een advies op maat maken.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.