Nederland

Bos & Strand Zeeland

Natuur & Cultuur

De Zeeuwen staan bekend om hun zuinigheid, maar de Zeeuwse natuur is gul. Op het Zeeuwse vakantie-eiland Schouwen-Duiveland vind je naast de o zo populaire stranden ook een enorme diversiteit aan natuurgebieden. Zo vind je er enerzijds de natte, zilte natuur van Nationaal Park Oosterschelde met zijn watervogels en bruinvissen. Anderzijds heeft Schouwen-Duiveland ook het grootste bosgebied van Zeeland, maar liefst 17 kilometer ongerept zandstrand en schitterende duingebieden. De uitgestrektheid van het landschap geeft als vanzelf ruimte in je hoofd. En op de achtergrond hoor je altijd het ruisen van de zee.

Photos
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeland Christelijke groepsreis Amarant
Zeeuwsekust 9
Zeeuwsekust
Zeeuwsekust 2
Zeeuwsekust 3
Zeeuwsekust 6
Groenoord eetzaal keuken hvdk
GO tuin deel O huistotaal
BESCHRIJVING

Strijd tegen het water

De strijd tegen de Duitse overheersing en de strijd tegen het water zie je overal terug in het landschap. Bunkers uit de Tweede Wereldoorlog herbergen honderden vleermuizen en liggen verscholen tussen zandverstuivingen en duinmeertjes.. Resten van kreken en overstromingen zijn aantrekkelijke natuurgebieden geworden en op sommige huizen kun je zien tot hoe hoog het water ooit is gekomen. We brengen ook een bezoek aan het indrukwekkende Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Als je het museum binnenloopt, stap je in de geschiedenis van het water van ’53 tot nu.

Paradijs voor sporters

We verblijven in een prettige accommodatie in de kleine, vriendelijke badplaats Burgh-Haamstede. Een omgeving waar wandelaars, fietsers, mountainbikers en hardlopers hun hart kunnen ophalen. Wat dacht je van een tocht te paard? Als natuurliefhebber kom je hier niets tekort. Maar laat je ook verrassen tijdens een bezoek aan de oude stad Zierikzee en bewonder de prachtige koopmanshuizen in Brouwershaven. Maak een ommetje langs de landhuizen en herenboerderijen rond Schuddebeurs, en haal zeker een visje in vissersdorp Bruinisse. Ga je mee in september?

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie*
  • Bezoek Watersnoodmuseum
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Vervoer van/naar locatie
  • badlinnen (€4,50) en/of bedlinnen (€7,50) (optioneel)
  • Excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €79,-

REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Iedereen moet op eigen gelegenheid naar de accommodatie reizen.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Zorg dat je je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs bij je hebt, zodat je je altijd kunt identificeren.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.