Frankrijk

Bretagne Côtes-d’Armor

Natuur & Actief

Bretagne, het meest westelijke schiereiland van Frankrijk, wordt ook wel eens ‘het andere Frankrijk’ genoemd. Oude huizen van graniet en vrolijk gekleurde tuinen doen denken aan Engelse cottages. Het ligt hemelsbreed dan ook niet ver bij Groot Brittannië vandaan. En wist je dat Bretagne een eigen Keltische taal heeft – het Bretons? Dit jaar verblijven we aan de schitterende noordkust van het departement Côtes d’Armor. Hier vind je een intens blauwe zee, rotsachtige kliffen en het ene na het andere badplaatsje. Langs de Bretonse kust loopt het 2000 kilometer lange Sentiers des Douaniers, een geliefd wandelpad met fenomenale uitzichten.

Photos
Bretagne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Bretagne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Bretagne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Bretagne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Bretagne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Bretagne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Ruwe zee en fiere forten

Een vakantie aan de kust: dat doet denken aan zon, zee en strand. We zullen zeker onze handdoek uitrollen voor een dagje aan zee, maar Amarant zou Amarant niet zijn als we niet vooral op onderzoek uitgaan. De grootste parel van dit gebied is de grillige kustlijn. En de vele forten die fier standhouden op de langgerekte uitlopers in zee. Ruw beukt de zee tegen de mansgrote rotsblokken; de noordenwind heeft vrij spel bij de Roze Granietkust. Maar loop je enkele kilometers verder, dan tref je een idyllische haven met chique oude villa’s om een kalme baai. Bij een stalletje kopen we vers gevangen sint-jakobsschelpen. De restjes worden leeg gepikt door nieuwsgierige meeuwen, terwijl we een prachtige zonsondergang bewonderen.

Actieve dagen

Een karakteristiek herenhuis in een klein dorp aan de Côtes d’Armor mogen wij deze vakantie ons thuis noemen. De hoge raampartijen zorgen voor een aangename lichtinval. Lokale winkeltjes en de markt liggen op loopafstand en op het strand zijn we in 5 minuten. De Bretonse kust verveelt nooit. Maar ook het binnenland zit vol verrassingen. Huur een fiets en doorkruis een coulissenlandschap van glooiende weilanden en groene heggetjes. Ga terug in de tijd met een bezoek aan een abdij of klim naar een verweerd kerkje op een met heide bedekte heuvel. Houd je van actieve dagen en een vleugje zilte zeewind, dan is deze reis jou op het lijf geschreven. Het gastvrije Bretagne heet je welkom. Bienvenue of: Degemer mat!

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • Overnachting in groepsaccommodatie op meerpersoonskamers
  • bad- en bedlinnen
  • Vervoer per minibusje
  • Reisleiding

Niet inbegrepen:

  • Maaltijden en consumpties
  • Excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €28,-
  • SGR-garantie €5,
  • 1-persoonskamer €249,- (niet meer beschikbaar)
  • Eigen vervoer korting €80,-