Spanje

Costa Brava Way

Trein

Ontdek de Spaanse kust eens op een andere manier, tijdens deze wandelreis over de Costa Brava Way.  De Costa Brava is vooral bekend als vakantiebestemming voor zonaanbidders, maar heeft nog veel meer te bieden. In het najaar, als de feestvierende jongeren weer in hun schoolbanken zitten, en de zomerhitte gekalmeerd is tot een milde najaarswarmte, komt de schoonheid van de Costa Brava helemaal tot zijn recht. Je zult je verbazen over de rust en de ruigheid van het landschap. Met wandelschoenen aan onze voeten en de bagage op de rug, wandelen we van dorpje naar dorpje, langs verlaten stranden, kobaltblauwe baaien, machtige rotsen en vriendelijke locals.

Photos

BESCHRIJVING

Rust en ruigheid

De Costa Brava Way is een lange afstandswandelroute van 255 km langs de Middellandse zee, waarvan we tijdens deze reis een gedeelte zullen lopen. De route brengt ons niet alleen langs  de bekende baaien en stranden, maar ook langs steden, kastelen, rotspartijen en bossen. Onderweg overnachten we in hotels of pensions. Het najaar is de beste tijd voor deze wandelvakantie: het massatoerisme is voorbij en de temperatuur zeer aangenaam. De anders zo drukke kustplaatsen ademen nu een sfeer van rust. Al wandelend hebben we alle tijd om ons te verwonderen over de schoonheid van de grillige kustlijn en de woeste zee. Niet voor niets heeft de kust de naam ‘Costa Brava’ (ruige kust) gekregen.

Onverharde wegen
Tijdens deze reis wandelen we de eerste vijf etappes van de Costa Brava Way. Het grootste deel van de wandelroute bestaat uit onverharde wegen. Soms lopen we over slingerende bosweggetjes en rotsachtige paadjes. Andere keren leidt de route ons over het strand, of door glooiende duinen. Een enkele keer is het flink klimmen naar de top van een heuvel, maar het  uitzicht maakt elke stap de moeite waard.  Veel badplaatsen hebben een charmante binnenstad met oude straatjes waar je eindeloos kunt rondslenteren. Je vindt er soms nog sporen uit de Romeinse tijd. Aan het einde van een wandeldag is het tijd om uit te rusten op een zonnig terrasje, en te genieten van welverdiende paella. De prachtige zonsondergang krijg je er gratis bij.

REISDETAILS

Trein – openbaar vervoer – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • Retourticket met de trein
  • openbaar vervoer ter plekke
  • overnachting in hotels/pensions langs de route
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • vervoer naar/van vertrekstation
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodaties en een inpaklijst. Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Tijdens deze reis zullen we met elkaar uit eten gaan en genieten van de Spaanse keuken. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Tijdens deze reis draag jij je bagage op je rug. Zorg er dus voor dat je een goede backpack hebt. Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de bagage die je mee moet nemen.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

DAGPROGRAMMA

Dag 1

We stappen vandaag in de trein richting het zuiden. Het ideale vervoersmiddel om gezellig te kletsen en op je gemakje elkaar te leren kennen. Via Parijs komen we uit in de middeleeuwse stad Girona in Noord-Spanje. Hier overnachten we.

Dag 2

We nemen de regionale trein van Girona naar Blanes aan de Spaanse kust. Vandaag beginnen we aan de eerste etappe van onze tocht. Met de rugzak op de rug lopen we langs de rotsachtige kust richting Tossa de Mar. Onderweg komen we door pijnboombossen en langs palmbomen en verschillende Spaanse kastelen. We overnachten in Tossa de Mar.

Afstand: 24,5 km Hoogteverschil: 750 meter

Dag 3

Etappe 2 leidt ons van Tossa de Mar naar Sant Feliu de Guixols. Onze route overlapt een stukje van de langeafstandswandeling GR-92. We lopen niet recht langs de kust, maar nemen de route wat meer landinwaarts. We gaan vandaag heuvel op en heuvel af en genieten van het landschap, de verlaten boerderijen en de kleine dorpjes die we passeren.

Afstand: 21 km Hoogteverschil 650 meter

Dag 4

De route van vandaag gaat – in tegenstelling tot die van gister- de gehele tijd langs de kust. Dankzij een prachtige aangelegd kustpad komen we langs zanderige grotten en kliffen. We komen uit in Palamós waar we zullen overnachten.

Afstand: 18 km Hoogteverschil: 350 meter

Dag 5

We houden een dagje rust.

Dag 6

De vierde etappe staat op het programma. Ons doel voor vandaag is Begur. Ondanks dat mensen veel langs de kust hebben gebouwd, is dit ook het deel van de route met de meest rijke natuur van de Costa Brava. We komen langs prachtige kliffen en rotsen en het ongelooflijk mooie plaatsje Calella de Palafrugell.

Afstand: 23 kilometer. Hoogteverschil: 850 meter

Dag 7

Vandaag wandelen we de vijfde en laatste etappe die ons leidt naar L’Estartit. Genietend van een zachte zeebries wandelen we een botanische route met een rijkdom aan natuurschoon. De ruige golven slaan tegen het pad aan dat we dicht langs de kust bewandelen. Onderweg zien we oude vissersbootjes liggen in Platja de Sa Riera.  Vannacht verblijven we in L’Estartit.

Afstand: 24 kilometer. Hoogteverschil: 120 meter

Dag 8

We stappen in de plaatselijke bus die ons naar een station brengt waar de trein naar Barcelona op ons wacht. Onze actieve wandelroute sluiten we af in deze grote Spaanse kustplaats.

Dag 9

Vandaag kijken we nog in Barcelona rond. We genieten van de historische gebouwen, wandelen door Park Guell en drinken een sangria aan de kust.

Dag 10

Tijd om weer huiswaarts te keren!

REISLEIDING

De reisleider stelt zich aan je voor:

Mijn naam is Henk (53). Samen met mijn vrouw Caroline woon ik in Amsterdam. Ik hoop samen met jullie deze prachtige reis te gaan maken.

In het dagelijks leven ben ik parttime werkzaam als controller/financiële man voor een vastgoedbedrijf. Mijn hobby’s zijn onder andere wandelen en fietsen. Heerlijk om veel in de buitenlucht te zijn, daar rust te vinden en te genieten van Gods schepping.

Een reis met Amarant is geslaagd wanneer de deelnemers mooie en inspirerende ervaringen opdoen. Samen de bijbel open, luisteren naar elkaar en bidden met elkaar. Ook van elkaar leren omdat je vaak uit verschillende tradities komt. Dat is duidelijk de meerwaarde van een Amarantreis, ongeacht de bestemming.

REISKAART