Nederland

Culinaire fietstocht: De keuken van Kampen

Activiteit

Een hartelijke glimlach verwelkomt jullie in Kampen voor koffie, thee en gebak. Met de eerste homemade culinaire ervaring in de maag beginnen we aan de fietstocht. De tocht brengt ons door de prachtige omgeving van Kampen. Meerdere malen zullen we vandaag genieten van de prachtige omgeving en lokaal bereid eten. Een heerlijk dagje smullen! Fiets jij mee?

Photos

BESCHRIJVING

Waterrijk, fris en groen
Kampen is omringd door water. We fietsen dan ook in een prachtige waterrijke omgeving, met vele soorten watervogels en het uitzicht is altijd groen. We nemen een zelfbedieningspont over het Ganzendiep, we steken twee keer het Zwarte Water over en fietsen  15 km langs de IJssel. We kunnen onze ogen volop de kost geven. In totaal zullen we ongeveer 60 kilometer in de benen hebben vandaag. En als dat niet voldoende voelt door al dat lekkers onderweg kunnen jullie samen besluiten er nog 15 kilometer aan te plakken. Een culinaire fietstocht zou geen culinaire fietstocht mogen heten als we niet van veel lekkers genieten op deze dag. Meerdere malen zetten we het stalen ros even aan de kant om bij lokale ondernemers onze smaakpapillen te verwennen. We stoppen voor een lunch die ons sterkt voor het vervolg van de tocht, nemen een kijkje bij een lokale zuivelondernemer en  we genieten vandaag niet alleen van eten bereid door lokale ondernemers. We beginnen en eindigen deze actieve smuldag bij de reisleider en groot kookliefhebber op het dakterras in het historische centrum van Kampen. Een dosis enthousiasme, liefde en andere heerlijke ingrediënten worden samengevoegd tot gebak en een verrukkelijk diner. Ga jij mee?

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • koffie/thee met wat lekkers
  • lunch bij horecagelegenheid met 1 drankje
  • avondeten bereid door de reisleider en kookliefhebber
  • reisleider
  • fietsen

Niet inbegrepen

  • extra maaltijden en overige consumpties
  • vervoer van en naar begin- en eindpunt

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee gaat fietsen! Zo’n twee weken voor aanvang van de activiteit ontvang je een brief van de gids. Hierin wordt een verzamelplaats en –tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de gids staan hierin vermeld.