Denemarken

Djursland Denemarken SINGLE

Natuur & Actief

Eindeloze vergezichten. Spectaculaire wolkenluchten. Geplaveide straatjes en kleurrijke vakwerkhuizen. Lange stranden, met bossen bedekte heuvels en kasteelruïnes. Aan de oostkust van Denemarken, op het mooie schiereiland Djursland, ervaar je Denemarken in al zijn veelzijdigheid. Ga mee op een reis waar culturele uitstapjes en lange fietstochten worden afgesloten aan het strand. Met je voeten in het zand en je ogen dicht, luister je naar het geluid van de zee. Deze vakantie mag nog wel even duren.

Photos
nature gfded
horse ge
glass gcbc
flag gfeca
fishing boat gddfa
denmark geaafc
denmark gadfb
cliff gefe
BESCHRIJVING

Plaatselijke kunstenaars

We verblijven bij het oude koopmansstadje Ebeltoft. Het plaatsje ligt in een baai, is zo’n 700 jaar oud en een feest om in rond te lopen. Behalve vakwerkhuizen vind je hier ook veel galeries en leuke winkeltjes. Een gezellig, toeristisch plaatsje dus met veel historie. Als je over de kustweg Ebeltoft in rijdt, kun je het eerste historische pareltje niet missen: het Jylland Fregat. Het is een van ’s werelds grootste houten oorlogsschepen, prachtig gerestaureerd. Een gids neemt je mee in verhalen over het bikkelharde zeemansleven. Bezoek ook de oude moutfabriek, een hippe bibliotheek waar plaatselijke kunstenaars een plekje hebben gevonden. Geïnspireerd geraakt? Probeer dan je glasblaastalent uit in het Glasmuseum. 

Deense bergen

Natuurlijk blijven we niet in Ebeltoft. Nationaal Park Mols Bjerge ligt om de hoek. De dunbevolkte streek wordt gerekend tot de mooiste van Denemarken. In de tamelijk steile, met bossen en heide bedekte heuvels kunnen we een deel van de bekroonde Mols Bjerge-trail lopen. Of we huren een fiets. Mét versnellingen, want die heb je hier wel nodig. Terwijl we van de fotogenieke ‘Deense bergen’ naar beneden zoeven zien ketelgaten (kuilen gevormd door ijs), steencirkels uit de Bronstijd en wilde paarden. Nog niet genoeg gehad voor vandaag? Thuisgekomen in onze vakantiebungalow met maar liefst negen badkamers, wachten ons een voetbalspel, een dartbord en een piano. Wie heeft er een lied?  

De gemiddelde leeftijd voor deze reis is 34.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • Overnachting in groepsaccommodatie
 • bad- en bedlinnen inbegrepen
 • Vervoer per minibusje
 • Overtocht
 • CO2-compensatie minibusjes
 • Reisleiding

Niet inbegrepen:

 • Maaltijden en consumpties
 • Excursies en entreegelden
 • Reserveringskosten €28,-
 • SGR garantie €5,-
 • 1-persoonskamer €273,- (optioneel)
REISLEIDING

Anneke

Ik, Anneke, ben reisleider op deze reis. De afgelopen jaren heb ik al verschillende reizen voor Amarant geleid. Ook vorig jaar mocht ik naar Denemarken, maar toen precies aan de andere kant van het land, de westkust. Samen met één van mijn (al volwassen) drie kinderen woon ik in Vlaardingen. Omdat ik een baan binnen het onderwijs heb in het schoolmaatschappelijk werk, heb ik veel vakantie. En wat is leuker dan op vakantie te gaan? Ik kijk ernaar uit om mooie herinneringen in Denemarken te gaan maken.