Nederland

Drenthe Diever

Natuur & Actief

Hmm… ruik je dat? Die frisse Drentse boslucht? Ga mee op ontdekkingstocht door de natuur! Als liefhebber van het buitenleven kun jij tijdens deze reis je hart ophalen. Met op de achtergrond het gezellige geblaat van Drentse schaapkuddes verkennen wij de omgeving van Diever. Hier vind je talloze fietsknooppuntroutes door de bossen van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, één van de grootste bosgebieden van Nederland. Plekken om ’s avonds in alle stilte wild te spotten, zoals reeën en herten. En de niet te missen hunebedhighway die je al wandelend langs deze beroemde Drentse stenen leidt.

Photos
Header Elfstedenpad
Amarant Reizen Drenthe Diever 11
Amarant Reizen Drenthe Diever 10
Amarant Reizen Drenthe Diever 9
Amarant Reizen Drenthe Diever 4
Amarant Reizen Drenthe Diever 5
Amarant Reizen Drenthe Diever 6
Amarant Reizen Drenthe Diever 7
Amarant Reizen Drenthe Diever 3
Amarant Reizen Drenthe Diever 2
Amarant Reizen Drenthe Diever 1
Amarant Reizen Drenthe Diever 16
Amarant Reizen Drenthe Diever 15
Amarant Reizen Drenthe Diever 12
Amarant Reizen Drenthe Diever 13
Amarant Reizen Drenthe Diever 14
BESCHRIJVING

Vijfsterren

Het noemt zichzelf de provincie waar je kunt fietsen met vijfsterren. Wandelliefhebbers komen eveneens niets tekort. Drenthe is dé omgeving bij uitstek voor een typische Amarant reis. We gaan lekker actief de natuur in en verkennen de omgeving vanuit onze uitvalbasis in Diever. In het Drents-Friese Wold vinden we niet alleen maar bomen, maar zorgen zandverstuivingen, moerassen, akkers en vennetjes voor een mooie afwisseling. Hebben we de bomen vanaf onder genoeg gezien, dan kiezen we voor een ander perspectief: het Boomkroonpad waar we door de toppen van de bomen wandelen. Of gaan we met de kano over de kabbelende beekjes. Kortom: mogelijkheden genoeg!

Brinkdorp

We verblijven in een gezellige ruime groepsaccommodatie. Hier kunnen we samen aan een lange tafel eten, bij mooi weer in de tuin genieten van een bakje koffie en ons binnen no-time verplaatsen naar een plek midden in de natuur. Diever is een gezellig klein brinkdorpje met een supermarkt, bakker en het interessante OER-museum. Ook Wapse en Wittelte in de omgeving zijn van die typische Drentse dorpjes die leuk zijn om doorheen te fietsen of te lopen. Ga mee en dompel je onder in de Drentse natuur!

REISDETAILS

Fietsen – wandelen – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in groepsaccommodatie
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • vervoer naar en van accommodatie
  • fietshuur
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • bedlinnen, bij te boeken voor €6,-
  • badlinnen, bij te boeken voor €3,-
  • boekingskosten €23,-
VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:
https://www.hetnationaleparkvandrenthe.nl/ontdek-drenthe/dorpen/diever
https://www.drenthe.nl/locaties/427544339/tourist-info-diever

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijd pot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.