Duitsland

Duitsland Eifel Variant

Natuur & Actief

Heuvels, bossen en slingerende rivieren… Wandelend over de kronkelende weggetjes, dwars door het groen besef je: ik ben er even echt tussenuit! En dat terwijl de Eifel op nog geen vier uur rijden van Utrecht ligt. Samen genieten we niet alleen van de prachtige natuur; we kunnen ook ons hart ophalen in de omliggende stadjes met hun traditionele vakwerkhuizen, eeuwenoude stadspoorten en gezellige winkelstraten. We komen langs zogenaamde Maaren; meren die zijn ontstaan door vulkanische activiteit. Bij warm weer duiken we er lekker even in om af te koelen! Tijdens deze reis kan je heerlijk tot rust komen.

Photos
Duitsland Eifel Amarant Reizen 11
Duitsland Eifel Amarant Reizen 10
Duitsland Eifel Amarant Reizen 9
Duitsland Eifel Amarant Reizen 8
Duitsland Eifel Amarant Reizen 3
Duitsland Eifel Amarant Reizen 4
Duitsland Eifel Amarant Reizen 5
Duitsland Eifel Amarant Reizen 6
Duitsland Eifel Amarant Reizen 7
Duitsland Eifel Amarant Reizen 2
Duitsland Eifel Amarant Reizen
Eifel Header wijngaarden en dorpje
BESCHRIJVING

Waanzinnig uitzicht

Maar liefst 747 meter is de Hohe Acht, de hoogste berg van de Eifel. En alsof dat nog niet genoeg is, staat bovenop de berg nog een uitzichttoren van ruim 16 meter. Het is even klimmen, maar dat heb je ook wat: een waanzinnig uitzicht over de omgeving. Al wandelend ontdekken we de Vulkaaneifel: we komen door de mooie natuur en af en toe door een pittoresk stadje. Verder staan in de Vulkaaneifel veel bijzondere bouwwerken uit de Keltische, Romeinse, en Middeleeuwse tijd. In de plaats Wallenborn is een koudwatergeiser met de naam Wallende Born. Voor de afwisseling kunnen we ook een keer fietsen huren en zo nog meer van de omgeving zien.

Schilderachtige stadjes

Ook op cultureel gebied valt er genoeg te beleven. We bezoeken gezellige stadjes als Daun en Bitburg met hun historische stadskernen. Ook is er in de buurt een prachtige kasteel dat een bezoekje zeker waard is! De burcht van Nürberg staat op de top van een vulkaankegel en torent boven de omgeving uit. Deze eeuwenoude burcht is op zichzelf al fotogeniek, maar biedt ook een prachtig uitzicht op de omgeving. We ondernemen elke dag wel wat leuks, maar er is ook genoeg tijd om tot jezelf te komen. Houd jij van een wandeling van een paar uur en van cultuur snuiven? Dan past deze reis bij jou.

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting is groepsaccommodatie*
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 2-persoonskamer €49,-

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

De reisleiding stelt zich alvast aan je voor..

Ik ben Ageeth en ik woon in wereldstad Rotterdam! Toch trek ik er graag op uit om de rest van de wereld te ontdekken. Ik houd van God, van mensen en van reizen, dus het leiden van een Amarantreis past helemaal bij mij.  Ik ben al op heel wat mooie plekken geweest, maar Kenia, Cappadocië (Turkije) en Ierland hebben het meeste indruk op me gemaakt.

Ik vind het leuk om elk jaar een ander gebied te verkennen en dit jaar gaan we naar de Eifel! Een prachtig gebied in Duitsland waar we heerlijk kunnen wandelen. We kunnen ons ook laten meevoeren terug in de tijd, in oude stadjes en een historische burcht. Ga je mee?

En ik ben Anneke, 50 jaar oud, moeder van 3 kinderen. Ik woon sinds enige tijd in de buurt van mijn vriend Leon, hij heeft 2 kinderen. Voor ons speelt het geloof in God een belangrijke rol in het leven.

In het dagelijks leven werk ik als schoolmaatschappelijk werkende in het voortgezet onderwijs. Daardoor heb ik de vakanties vrij en dus alle tijd voor een van mijn hobby’s; mooie nieuwe plekken bezoeken. Ik kijk dan ook uit naar ons avontuur in de Eifel, aankomende zomer. In de afgelopen jaren heb ik wat ervaring opgedaan met het leiden van reizen. Elke keer is het weer een leuk avontuur.

Verder ben ik redelijk sportief, al kan ik ook heerlijk genieten van een middag in de tuin met een boek of vrienden. Ik ben een type dat het graag anderen naar de zin maakt, zodat de ander helemaal tot zijn recht komt. Ik zie er naar uit je te ontmoeten en er samen een geweldige, onvergetelijke reis van te maken.

REISKAART