Duitsland

Duitsland Eifel

Natuur & Actief

Heuvels, bossen en slingerende rivieren… Wandelend over de kronkelende weggetjes, dwars door het groen besef je: ik ben er even echt tussenuit! En dat terwijl de Eifel op nog geen vier uur rijden van Utrecht ligt. Samen genieten we niet alleen van de prachtige natuur; we kunnen ook ons hart ophalen in de omliggende stadjes met hun traditionele vakwerkhuizen en eeuwenoude stadspoorten. We komen langs zogenaamde Maaren; meren die zijn ontstaan door vulkanische activiteit. Bij warm weer duiken we er lekker even in om af te koelen! Tijdens deze reis kan je even heerlijk tot rust komen.

Photos

BESCHRIJVING

Waanzinnig uitzicht

De Vulkaan Eifel is een gedeelte van de Eifel dat ligt in het zuid-oosten van de Eifel. Dit gebied heeft zijn naam te danken aan de vulkanische activiteit die het landschap heeft gevormd. Aan de kraters en maaren in het huidige landschap is ook nog goed te zien dat er vulkanische activiteiten zijn geweest. Maaren zijn meren die gevormd zijn in kraters. De hoogste berg van de Eifel, de Hohe Acht, is maar liefst 747 meter. En alsof dat nog niet genoeg is, staat bovenop de berg nog een uitzichttoren van ruim 16 meter. Het is even klimmen, maar dat heb je ook wat: een waanzinnig uitzicht over de omgeving. Verder staan in de Vulkaaneifel veel bijzondere bouwwerken uit de Keltische, Romeinse, en Middeleeuwse tijd. We kunnen de Eifel al wandelend ontdekken, maar voor de afwisseling kunnen we ook een keer fietsen huren en zo nog meer van de omgeving zien!

Schilderachtige stadjes

We verblijven in een mooie, ruime groepsaccommodatie in het dorpje Salm in de Vulkaan Eifel. Iedereen heeft de beschikking over een eigen slaapkamer met badkamer, luxe dus! In de kelder is er zelfs een kegelbaan waar we een hele competitie kunnen houden. Direct vanaf de accommodatie starten er ook een aantal mooie bewegwijzerde mountainbikeroutes! Voor de sportieveling is er dus genoeg te ondernemen. Ook de stadjes als Daun en Bitburg met hun historische stadskernen zijn ook zeker een bezoekje waard. Het oude stadje Daun ligt aan de Lieser, een smal riviertje dat uitloopt in de Moezel. Daun is vooral bekend om de Dauner Maaren, de bekendste van de Vulkaaneifel. Deze iconische meren moet je gewoon gezien hebben als je in de Eifel bent. Ga je met ons mee dit gebied verkennen?

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting is groepsaccommodatie met 1-persoonskamers
  • vervoer met minibusjes*
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • vervoer naar/van verzamelpunt
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

Let op! Deze reis hebben wij last-minute aan ons aan reisaanbod toegevoegd. Om deze reden hebben wij besloten tot een week voor vertrek de reis te kunnen annuleren vanwege te weinig deelnemers (conform onze algemene voorwaarden). Wacht dus niet te lang met boeken! Hoe meer deelnemers des te sneller de reis doorgang kan vinden.

*korting eigen vervoer € 169

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISKAART