Kamperen aan de Moezel Variant

Natuur & Actief

Geniet ’s ochtends van een kop vers gezette koffie in de buitenlucht. Kamperen is één van de meest rustgevende manieren van vakantie vieren. Het glooiende heuvellandschap van de Moezel, de kronkelende rivier en schilderachtige stadjes maken het plaatje compleet. Als een glinsterend lint slingert de Moezel door het Duitse land. Eromheen liggen wijngaarden en steile hellingen. Een prachtige plek voor een fantastische vakantie! 

Photos
vineyard gbb
trier gc
trier gadfc
trier gefe
trier gcc
tree gaca
roofs gffcd
moselle gacc
BESCHRIJVING

Oudste kerk van Duitsland

Ben je een fanatieke wandelaar of wil je graag een dag fietsen? Houd je van kleine Duitse vakwerkstadjes of de wat grotere steden Koblenz en Trier? Op deze reis is heel veel mogelijk. We dwalen door nauwe, slingerende steegjes en over gezellige marktpleinen. De stad Trier werd in het jaar 15 voor Christus gesticht door keizer Augustus. Hier vind je de Dom van Trier, één van de oudste kerken van Duitsland. We maken ons bezoek compleet met een koffie en Apfelstrudel op een terrasje. 

Steile hellingen

Natuurlijk gaan we ook actief bezig. Dat is de beste manier om je hoofd leeg te maken. Fietsen kan langs de rivier de Moezel over relatief vlak terrein. Wandelen is andere koek! Eén van de bekendste wandelroutes in deze streek is de Moselsteig. De Duitse naam zegt het al: de hellingen langs de rivier zijn best steil, soms stijg je op een dag wel een paar honderd meter. Maar het is de moeite waard: we worden beloond met prachtige en steeds weer verschillende uitzichten over het Moezeldal. En komen we terug van een gezellige dag, dan wachten onze tenten op ons voor een welverdiende nachtrust. 

REISDETAILS

Aanmelding

Om goed in te kunnen schatten of een Variant-reis voor jou de beste optie is, mailen we je na je boeking een aanmeldformulier. Hiermee krijgen we een beeld van wat jij kunt en nodig hebt. Daarna zullen we je laten weten of je boeking definitief kan worden gemaakt. 

Ben je nieuw bij Amarant Variant? Dan zullen we na ontvangst van het formulier ook telefonisch contact opnemen met een begeleider. 

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in tenten*
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • Minimaal 2 reisleiders

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties 
  • excursies en entreegelden 
  • reserveringskosten €28,-
  • SGR-garantie €5,-
  • 1-persoonstent €90,- (optioneel)
REISLEIDING

Thomas

Hoi allemaal, ik ben Thomas en ik mag jullie dit jaar samen met Lieke vergezellen naar Duitsland. Het is vast wel zo fijn om te weten met wie je een tijdje op reis gaat, dus ik zal me even voorstellen. Ik ben getrouwd en werkzaam in het basisonderwijs. Door mijn baan als leerkracht heb ik mooi de tijd om met jullie op reis te gaan naar de Moezel. Ik kijk ernaar uit!

Mijn hobby’s zijn voetballen, spellen doen met vrienden of gezellig naar een cafeetje of een terrasje. Verder ben ik gek op boeken lezen en natuurlijk reizen! Het mooie aan een christelijke groepsreis vind ik dat je heel snel heel veel mensen leert kennen met allerlei achtergronden. Verder ben ik (bijna) altijd wel in voor een lolletje en ben erg benieuwd naar wat deze reis ons gaat brengen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er samen een mooie tijd van zullen gaan maken!

Lieke aangepast

Hoi! Mijn naam is Lieke en na op meerdere plekken in Nederland gewoond te hebben, woon ik nu al wat jaren in Rotterdam waar ik werk in het prachtige Oogziekenhuis. Bijna elk jaar werk ik ook even in een Oogziekenhuis in Rwanda en afgelopen maart mocht ik dit voor het eerst ook in Gambia doen.

Thomas en ik hebben al heel wat reizen samen geleid en het lijkt mij dan ook erg gezellig dit weer met hem maar vooral ook samen met jou te gaan beleven! Wij hebben er zin in.