Duitsland

Duitsland Saksen

Natuur & Cultuur

Aan de oostgrens van Duitsland, tegen Polen en Tsjechië aan, vind je de deelstaat Saksen met een rijke cultuur, boeiende geschiedenis en gezellige steden. Dwaal rond door Middeleeuwse dorpjes en over oude marktpleinen en geniet van al het natuurschoon. Het romantische landschap van Nationaal Park de Saksische Schweiz herbergt bossen, bijzondere rotspartijen en eindeloze uitzichten. De rivier de Elbe meandert vanuit Tsjechië door het Saksische landschap en passeert hier en daar een eeuwenoude burcht. Dit wordt een afwisselende reis waarin je kan genieten van een authentiek stukje Duitsland boordevol cultuur.

Photos
Saksen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Duitsland Saksen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Duitsland Saksen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Duitsland Saksen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Saksen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Saksische wijnen

Reis je naar Oost-Duitsland, dan mag een bezoek aan de hoofdstad van Saksen absoluut niet ontbreken. Het barokke Dresden werd bijna helemaal verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar is gerenoveerd en geldt als hét bruisende hoogtepunt van de regio. Deze stad aan de Elbe is het startpunt van vele fietstochten door het Elbedal waar al sinds de 12e eeuw wijnen worden gemaakt, de Saksische wijnen. Tegen de grens met Polen ligt de stad Görlitz met maar liefst 3000 officiële monumenten. Deze stad vormt niet voor niets het decor voor vele filmscenes. Ook kunnen we een bezoekje brengen aan het plaatsje Hernhutt, bekend van de Christelijke Hernhuttersbeweging of we maken een uitdagende wandeling  in het Zittauer Gebirge.

Bautzen

We verblijven in een eenvoudige accommodatie op ruim vijf minuten lopen van het centrum van Bautzen. Deze stad staat bekend om de vele torens en ligt op een granieten rotsplateau boven de rivier de Spree. Bautzen is een historische stad met vele herenhuizen en een toren die net zo scheef staat als de toren van Pisa. Op zo’n 5 minuten rijden kunnen we onze handdoek neerleggen bij een strandje aan een stuwmeer en een frisse duik nemen. Na een dag vol activiteiten vinden we in de accommodatie een ruime keuken en eetruimte waar we heerlijke gerechten kunnen bereiden en uren kunnen natafelen. Bij lekker weer genieten we natuurlijk op het terras. Laat je verrassen  door wat dit stukje van Duitsland allemaal te bieden heeft!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie*
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer met minibusjes €125,- (incl. CO2-compensatie)
  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Handdoekenset €2,50 (optioneel)
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*Toeslag eenpersoonskamer bedraagt €69,-

Er is helaas geen 1-persoonskamer meer beschikbaar.

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt op de website van de ANWB of bijv. een vignet verplicht is.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

REISLEIDING

De reisleiders stellen zich voor… 

Henk en Caroline Juffer

Wij zijn Henk (55) en Caroline (54) Juffer en we hopen dit seizoen deze mooie, afwisselende reis naar Saksen te leiden.

In het dagelijks leven werkt Caroline parttime voor Stichting Present Amsterdam en Henk als vrijwilliger voor diverse organisaties als penningmeester en als reisleider. In onze vrije tijd zijn we graag actief bezig: wandelen, fietsen en tennissen. We houden ervan reizen te maken waarbij we nieuwe dingen ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen.  We vinden het leuk dit samen met anderen te doen. In de loop van de jaren hebben we dan ook al heel wat mooie Amarantreizen geleid.

Een reis met Amarant is geslaagd wanneer de deelnemers mooie en inspirerende ervaringen opdoen. Dat zit meestal niet alleen in de natuur of materiële zaken maar vooral in het contact met elkaar. Samen de Bijbel openen, luisteren naar elkaar hoe jij dingen beleeft/voelt en zo van elkaar leren. We zien er dan ook naar uit om samen met jullie op te trekken en te genieten van de natuur en cultuur in Saksen en nieuwe en mooie ervaringen op te doen.

Ga je mee?