Duitsland

Winters Sauerland Winterberg

Natuur & Actief

De geur van het bos, romantische vakwerkhuisjes, waterbronnen, middeleeuwse stadjes en witte hellingen. Welkom in het winterse Sauerland! Tijdens deze week ontdek je het allemaal. Want hoewel het Sauerland niet eens zo ver van Nederland ligt, is het wel op en top buitenland! Met een beetje geluk hebben we genoeg sneeuw voor een sneeuwschoenwandeling, een middagje langlaufen of zelfs een dagje skiën. Heerlijk de frisse winterlucht inademen en genieten van een winters landschap. Genoeg redenen en mogelijkheden om er een gezellige en actieve week van te maken!

Photos
Kerst winterberg 2019 3
Kerst winterberg 2019 2
Header Christelijke vakantie sauerland 1 van 1 1
Christelijke vakantie sauerland 4 van 4
Christelijke vakantie sauerland 2 van 4
Christelijke vakantie sauerland 1 van 4
Sauerland 1 2
Winters Sauerland 2
Winters Sauerland 1
Winters Sauerland 7
Winters Sauerland 6
Winters Sauerland 5
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 17
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 16
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 15
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 20
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 19
Christelijke groepsreizen Amarant Reizen 18
BESCHRIJVING

Duitse vriendelijkheid

Slechts een paar uur rijden van de Nederlandse grens ligt Silbach, een klein dorpje vlakbij de bekende wintersportplaats Winterberg. Door de Duitse vriendelijkheid en het dromerige winterse landschap voel je je al snel op je gemak in deze omgeving. Er is van alles te zien en te doen. Zo maken we winterwandelingen en kunnen we een bezoek brengen aan Brilon, een middeleeuws stadje met vakwerkhuizen, imposante kerken en een oude stadsmuur. Alsof er bovengronds nog niet genoeg te zien is, kunnen we ook nog een kijkje nemen in de zoutmijnen of druipsteengrotten.

Vergezichten

In de omgeving loopt de wandelroute Rothaarsteig. Deze route wordt ook wel de ‘route van de zintuigen’ genoemd. Dit zul je meteen begrijpen als je de zuivere boslucht inademt en je ogen de kost geeft bij de prachtige vergezichten. Vanaf de panorama-brug in Winterberg hebben we een weids uitzicht over het hele dorp en haar omgeving. We verblijven in een mooie vakantiewoning waar we samen heerlijke maaltijden bereiden en na een dag een heerlijk kop warme chocomelk nuttigen. Kortom, wil je er even actief tussenuit dichtbij maar toch over de grens, ga dan met ons mee winters Sauerland ontdekken!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in 2-pers. kamers*
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • vervoer met minibusjes/auto’s € 50,-
  • excursies en entreegelden
  • evt. huur wintersportmateriaal of les
  • boekingskosten € 23,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €150,-

REISKAART
TRANSPORT EN VERBLIJF

Vervoer

De reis begint ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land (als je met de groep meereist). Vanaf daar reizen we met minibusjes/auto’s naar de accommodatie.
Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een erkende instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.
Zorg als je zelf naar de accommodatie reist er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je je groene kaart meeneemt. In Zwitserland is een tolvignet verplicht.

VERBLIJF

We verblijven in een vakantiewoning met meerdere comfortabele appartementen met woonkamer en keuken. Er bevindt zich een mooie tuin en een beekje aan de achterzijde van de woning. In het winterseizoen kun je hier genieten van de rust en de natuur. Binnen 10 minuten ben je met de auto in het centrum van winterberg.

PRAKTISCHE INFORMATIE

MAALTIJDEN

De maaltijden kun je bereiden in de accommodatie. De reisleiding zal waarschijnlijk een voorstel doen voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat je per dag ongeveer € 10,- kwijt bent aan maaltijden. Ook ben je vrij om uit eten te gaan.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Een annuleringsverzekering afsluiten is na vijf dagen na boeking niet meer mogelijk Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.
Voor een bezoek aan Duitsland heb je geen vaccinaties nodig.

Reisdocumenten
Voor Duitsland heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig. Er is geen visumplicht. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden we je aan navraag te doen bij je ambassade of consulaat.
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook je groene kaart mee. Deze is nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt.
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.