Duitsland

Duitsland Sauerland

Natuur & Actief

De geur van het bos, romantische vakwerkhuizen, waterbronnen en middeleeuwse stadjes. Tijdens deze groepsreis ontdek je het allemaal! Want hoewel het Sauerland niet eens zo ver van Nederland ligt, is het wel op en top buitenland. Ons huis is omgeven door een grote tuin waar je aan een kabbelend beekje tot rust kan komen. Plaatsjes als Silbach en Brilon wisselen we af met een bezoek aan druipsteengrotten en wandelingen door de groene heuvels.

Photos
Duitsland Sauerland christelijke vakanties 29
Duitsland Sauerland christelijke vakanties 30
Duitsland Sauerland christelijke vakanties 23
Duitsland Sauerland christelijke vakanties 17
Duitsland Sauerland christelijke vakanties 19
Duitsland Sauerland christelijke vakanties 16
Duitsland Sauerland christelijke vakanties 2
Duitsland Sauerland christelijke vakanties 3
Duitsland Sauerland christelijke vakanties 9
BESCHRIJVING

Duitse vriendelijkheid

Slechts een paar uur rijden van de Nederlandse grens ligt Silbach, een klein dorpje vlakbij de bekende wintersportplaats Winterberg. De Duitse vriendelijkheid en het groene landschap doen je al snel op je gemak voelen in deze omgeving. Er is van alles te zien en te doen. Zo maken we mooie wandelingen en kunnen we een bezoek brengen aan Brilon, een middeleeuws stadje met vakwerkhuizen, imposante kerken en een oude stadsmuur. Alsof er bovengronds nog niet genoeg te zien is, kunnen we ook een kijkje nemen in de zoutmijnen of druipsteengrotten.

Vergezichten

In de omgeving loopt de wandelroute Rothaarsteig. Deze route wordt ook wel de ‘route van de zintuigen’ genoemd. Dit zul je meteen begrijpen als je de zuivere boslucht inademt en je ogen de kost geeft bij de prachtige vergezichten. Vanaf de panoramabrug in Winterberg hebben we een weids uitzicht over het hele dorp en haar omgeving. Tijdens deze vakantie verblijven we in een gezellige vakantiewoning. De maaltijden bereiden we met elkaar in de accommodatie. Je kunt op eigen gelegenheid naar de bestemming afreizen of tegen een vergoeding meerijden met het minibusje. Zien we je daar?

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in 1-, 2- en 3-pers. kamers*
  • Sauerland Sommercard
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • vervoer met minibusjes/auto’s €75,-
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €109,

Toeslag 2-persoonskamer bedraagt €59,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes en/of auto’s naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt of bijv. een vignet verplicht is op de website van de ANWB. 

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Duitsland is Duits

Valuta

In Duitsland betaal je gewoon met de Euro.

Tijd

In Duitsland is er geen tijdsverschil met Nederland