Duitsland

Duitsland Zwarte Woud 1

Natuur & Actief

De dichtbeboste heuvels van het Zwarte Woud is de perfecte plek voor een actieve kampeervakantie in het zuiden van Duitsland. Naaldbossen in vele tinten groen, glooiende akkers, weilanden, slingerende rivieren en hier en daar een bruisende waterval zijn slechts enkele van de vele pareltjes die je hier treft. Want het Zwarte Woud biedt méér dan de beroemde bossen. Bezoek gezellige steden zoals Rheinfelden, met authentieke vakwerkhuizen. Maak een kanotocht over één van de helderblauwe meren. Rodel al jodelend van de berg af, of geniet van een huisgemaakte Schwarzwalder Kirsch.

Photos

BESCHRIJVING

Sprookjesachtig mooi

Kamperen in het Zwarte Woud betekent wakker worden met het gezang van vogels. Bij de bakker ruik je de geur van verse kaiserbroodjes. Vanaf de camping trekken we er samen op uit voor uitstapjes in de omgeving. Er zijn weinig plekken op de aarde waar je méér mountainbike- en wandelmogelijkheden hebt dan hier. Kronkelende weggetjes brengen je door dichte bossen, over houten bruggetjes, door rotskloven en langs heldere meren waar je uitstekend in kunt zwemmen. De geheimzinnigheid van het dichte woud is al eeuwenlang inspiratie voor verhalen en legendes over kabouters, feeën, elven en reuzen. Geen wonder dat hier veel van de beroemde sprookjes van de gebroeders Grimm zijn ontstaan. In het Grimm museum kom je alles over dit beroemde duo te weten.

Ontspannen genieten

Het natuurpark Schwarzwald is een waar mountainbike-paradijs. Of je nu beginner of expert bent, je kunt hier je hart ophalen. Bezoek Freudenstadt. Deze prachtige stad heeft een rijke geschiedenis, gezellige winkeltjes en een bijzondere Middeleeuwse kerk. Een charme die je ook terugvindt in andere Middeleeuwse steden zoals Rheinfelden of Freiburg. Aan het einde van een intensieve dag is het heerlijk ontspannen in het geneeskrachtige water van één van de vele kuuroorden die het Zwarte Woud rijk is. Of we spelen met elkaar een spelletje bij de tent.

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 8-persoonstenten (4 personen per tent)
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • Maaltijden, samen koken
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst. Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. We zullen met elkaar maaltijden bereiden. Deze zijn inclusief de reissom.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

De reisleiding stelt zich vast aan je voor…

Mijn naam is Naomi, ik ben christen en woon in Groningen waar ik Farmacie studeer. Met enige regelmaat ben ik nog te vinden op de prachtige Veluwe waar mijn wortels liggen. Ik kijk uit naar komende zomer om weer heerlijk op reis te gaan. Reizen betekent voor mij dat ik los kom van het dagelijks leven en de schepping kan bewonderen op nieuwe plekken. Reizen geeft mij ook altijd de mogelijkheid om verbinding te maken met andere culturen, reisgenoten en met God. Deze twee dingen maken dat ik enorm fan ben geworden van reizen en dat er geen zomer voorbij gaat, zonder dat ik de grens ben gepasseerd. Ga je deze zomer mee naar het Zwarte Woud in Duitsland?

Hoi! Ik zal mij even voorstellen, ik heet Christijn en ik ben 19 jaar. Ik woon in Ede en ik ben opgegroeid in een gezin met acht kinderen. (vervelen was onmogelijk:)) Mijn hobby’s zijn klussen, muziek maken (piano, drum en synthesizer) , avontuurlijke sporten zoals Fia ferrata, moutainbiken/downhillen, abseilen, ideaal voor een reis als deze.

Van mijn hobby klussen heb ik mijn werk gemaakt, in mijn dagelijks leven ben ik allround timmerman en ben ik in opleiding tot uitvoerder. Ik zit in een band genaamd Fuel en speel regelmatig in de band van de kerk. Wat ik zo tof vind aan muziek maken, is dat je alles aan God kan vertellen en Hem kan prijzen in een mooie melodie.

Deze zomer mag ik de reis naar het Zwarte Woud leiden, dat wordt te gek! De reden waarom ik reisleiding ben geworden is, omdat ik van het optrekken met mensen heel erg kan genieten. Daar komt nog eens bij dat ik bijna al mijn hobby’s kan uitoefenen in deze reis. Kan niet beter toch?

REISKAART