Duitsland

Duitsland Zwarte Woud Variant

Natuur & Actief

De dichtbeboste heuvels van het Zwarte Woud vormen het perfecte decor voor een actieve kampeervakantie in eigen tempo. In het zuiden van Duitsland vind je naaldbossen en glooiende akkers en weilanden in vele tinten groen. Maar het Zwarte Woud biedt méér dan de beroemde bossen. Bezoek schilderachtige steden zoals Rheinfelden, met authentieke vakwerkhuizen en kom tot rust tijdens een kanotocht over één van de helderblauwe meren. Schep ruimte in je hoofd tijdens een wandeling langs slingerende rivieren en bruisende watervallen, rodel al jodelend van de berg af of geniet van een huisgemaakte Schwarzwalder Kirsch op een zonnig terras aan het water.

Photos
Zwarte Woud Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Zwarte Woud Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Zwarte Woud Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Zwarte Woud Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Zwarte Woud Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Zwarte Woud Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Zwarte Woud Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
BESCHRIJVING

Sprookjesachtig mooi

Kamperen in het Zwarte Woud betekent wakker worden met het gezang van vogels. Bij de bakker ruik je de geur van verse kaiserbroodjes. Vanaf de camping trekken we er samen op uit voor uitstapjes in de sprookjesachtig mooie omgeving. Er zijn weinig plekken op de aarde waar je méér wandelmogelijkheden hebt dan hier. Kronkelende weggetjes brengen je door dichte bossen, over houten bruggetjes, door rotskloven en langs heldere meren waar je uitstekend in kunt zwemmen. De geheimzinnigheid van het dichte woud is al eeuwenlang inspiratie voor verhalen en legendes over kabouters, feeën, elven en reuzen. Geen wonder dat hier veel van de beroemde sprookjes van de gebroeders Grimm zijn ontstaan. In het Grimm museum kom je alles over dit beroemde duo te weten.

Ontspannen genieten

Even iets anders dan wandelen? Dan is de Scharzwaldhochstraße een uitstekend alternatief. Deze beroemde autoroute brengt je van de chique stad Baden-Baden over bergkammen naar de stad Freudenstadt, langs schitterende uitzichten waar je de auto niet voor uit hoeft. In Freudenstadt is het overigens wel de moeite waard even uit te stappen. Deze prachtige stad heeft een rijke geschiedenis, gezellige winkeltjes en een bijzondere middeleeuwse kerk. Een charme die je ook terugvindt in andere middeleeuwse steden zoals Rheinfelden of Freiburg. Aan het einde van een intensieve dag is het heerlijk ontspannen in het geneeskrachtige water van één van de vele kuuroorden die het Zwarte Woud rijk is. Houd jij van avontuur en veel activiteiten? Heb je een goede conditie en kan je zonder al te veel moeite 8 tot 10 kilometer wandelen? Dan is dit dé perfecte reis voor jou!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in 1-persoonstenten
  • 1x koffie/thee met Schwarzwälder Kirschtorte
  • vervoer met minibusjes/auto’s
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-
REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Bestemming

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

VOORBEELD DAGPROGRAMMA

Hieronder volgt een voorbeeld dagprogramma van de reis naar Duitsland Zwarte Woud. Dit programma is bedoeld om je een goed beeld te geven van de reis en verschillende soorten activiteiten. Samen met de reisleiders zal een definitief reisprogramma worden gemaakt.

Vrijdag

We verzamelen op tijd in het midden van het land, want we hebben wel een reis voor de boeg. Als we aankomen op de camping, moeten we natuurlijk nog alle tenten opzetten en onze matjes en luchtbedden gereedmaken om te kunnen slapen. Klaar voor een heerlijke week genieten van het kampeerdersleven!

Zaterdag

Na de eerste nacht in onze tentjes genieten we tijdens het ontbijt al van de natuur om ons heen. Die adembenemende natuur vraagt natuurlijk om een mooie wandeling door het naaldwoud. We maken een mooie wandeling. Omdat het de eerste dag is, kiezen we voor een niet al te lange route, zodat onze benen even aan het heuvelachtige landschap kunnen wennen.

Zondag

In de ochtend houden we met elkaar een kerkdienst buiten en ‘s middags genieten we van Gods schepping door een wandeling of ontspannen we met een boek voor de tent.

Maandag

Tijdens het ontbijt maken we onze lunchpakketjes klaar voor een wandeldag door de naaldbossen van het Zwarte Woud. We genieten van al het groen om ons heen en de verschillende vergezichten onderweg. Uiteraard maken we af en toe een tussenstop voor een versnapering en om weer op adem te komen. De wandeling is zo’n 8 kilometer lang en eventueel ook uit te breiden. Nadat we ons avondeten hebben bereid op de camping en als alles is opgeruimd en de afwas is gedaan, strijken we neer voor onze tenten met een meegenomen puzzelboek of gezelschapsspel.

Dinsdag

Vanmorgen slapen we lekker uit en doen we het rustig aan. Tegen de middag vertrekken we naar de verhuur voor een mooie kanotocht. Onderweg maken we een stop en komen we weer op energie door onze lunchpakketjes. Na een intensieve dag duiken we op tijd onze tenten in.

Woensdag

Vandaag doen we een dagje sightseeing. Staat de Scharzwaldhochstraße nog op jouw bucketlist of liever een bezoek aan Rheinfelden of Freiburg? Samen kiezen we welke culturele hoogtepunten we gaan bezoeken vandaag. We pakken natuurlijk ook een terrasje voor een heerlijk stuk echte Schwarzwälder Kirschtorte en dineren in één van de restaurantjes in de stad van onze keuze. Onderweg terug naar huis delen we onze ervaringen en plannen we onze laatste vakantiedag alweer.

Donderdag

Vandaag staat er een heerlijke wandeldag op de planning. We maken een uitdagende wandeling van zo’n 10 kilometer door de sprookjesachtige mooie omgeving. Wie graag nog langere afstanden loopt, kan met een deel van de groep kiezen voor een grotere tocht. Onderweg picknicken we en genieten we van de stilte en het gezang van de vogels in het bos. Terug op de camping pakken we vast al wat spullen in en gaan we nog even heerlijk barbecueën.

Vrijdag

De wekker staat vroeg, want vandaag reizen we weer terug naar Nederland. Eerst moeten nog wel even de tenten worden afgebroken en alle spullen worden ingepakt. In de avond hopen we weer terug te zijn in Nederland.