Duitsland

E-bike rondreis Thüringen

Fietsen

Thüringen is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. Natuurparken zoals het Thüringer Wald of Nationaal Park Hainich zijn oneindig groen en er zijn vele activiteiten mogelijk. De goed bewegwijzerde fietsroutes brengen je tot in het hart van deze natuurgebieden. Het afwisselende heuvellandschap met haar soms dichte bossen, uitgestrekte landbouwgebied, nationale parken en vakwerkstadjes met vlakke oevergebieden, biedt genoeg om te ontdekken. Wij doen dat vanaf een e-bike! 

Photos
Fietstrektocht Thuringen 2 van 6
Fietsvakantie 4
Fietstrektocht Thuringen 4 van 6
Fietstrektocht Thuringen 1 van 6
Fietstrektocht Thuringen 6 van 6
Fietstrektocht Thuringen 3 van 6
Fietsvakantie 2
BESCHRIJVING

Kastelen en burchten

In Thüringen liggen de meeste historische steden op een steenworp afstand van elkaar. Onze route voert langs Eisenach, Meiningen, Frauenwald, Erfurt en Gotha; steden waar we in de voetsporen treden van grote persoonlijkheden zoals Goethe, Schiller en Luther. Tijdens deze actieve vakantie mogen we met name genieten van de verscheidenheid aan landschappen die we zullen tegenkomen onderweg. Maar daarnaast laten de dagetappes gelukkig voldoende ruimte over om ook de bezienswaardigheden langs en aan het einde van de route te bezichtigen. Wat dacht je van kastelen en burchten, zoals de Wartburg of Schloss Friendenstein, de historische binnenstad van Erfurt of een concert van de Meininger Hofkapelle, een van de oudste orkesten van Europa? 

Zeven dagetappes

Onze reis begint en eindigt in Eisenach: één van de zogeheten Luthersteden en de geboortestad van de grootste Duitse componist Johann Sebastian Bach. Hier beginnen we aan een grote ronde van zeven dagetappes van tussen de 40 en 70 kilometer per dag, totaal zo’n 350 kilometer. De route die wij afleggen voert ons de eerste dagen voornamelijk langs de rivier de Werra, waar we weinig hoogtemeters zullen maken. Rond de derde dag, wanneer we al enigszins gewend zijn geraakt aan het ritme van de pedalen en de zit van het zadel, worden we meer uitgedaagd en steken we de heuvels van het Thüringer Wald dwars over. De dagen die hierop volgen is het meer afdalen dan stijgen en kunnen we heerlijk van de natuur en cultuur genieten! 

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • retour treinreis 
  • overnachting in verschillende hotels en Gasthöfe  (incl. ontbijt)
  • bad- en bedlinnen
  • huur e-bikes
  • professionele reisleiding

Niet inbegrepen:

  • overige maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • reserveringskosten €28,-
  • SGR-garantie €5,-
  • 1-persoonskamer €299,- (optioneel)