Nederland

Elfstedenwandelpad

Natuur & Actief

It giet oan! Je kunt de Friese elf steden langs per schaats of: lopend! Dit is namelijk de mooiste manier om de elf steden aan te doen. Want neemt de schaats de korte route, voor het langere Elfstedenwandelpad zijn de allermooiste paden uitgezocht. We lopen over jaagpaden, kerkpaden, grasdijken en handelswegen. Daarmee doorkruisen we de rustige natuur van het Friese land. Het hele pad beslaat 283 kilometer, waarvan wij er tijdens deze reis de eerste honderd afleggen. Ljouwert, Snits, Drylts, Sleat en Starum zijn voor jou straks geen onbekende namen meer!

Photos
Friesland
Friesland 7
Friesland 6
Friesland 5
Friesland 4
Friesland 3
BESCHRIJVING

Klokketoren
Schaatsliefhebbers wachten het elk jaar weer in spanning af: gaat de tocht der tochten door of niet? Voor deze wandeltocht zijn we niet van het weer afhankelijk. Je ontdekt tijdens deze reis dat Friesland niet alleen maar uit meren en platte landschappen bestaat, maar zelfs glooiende gebieden kent. Lopend langs de terpendorpen komen we door weidegebieden en houtwallen. Af en toe is het landschap versierd door een ouderwetse molen, gezellig vissershaventje of het geluid van een klokkentoren. Na onze zesdaagse wandeltocht hebben we vijf van de elf steden aangedaan en eindigen we bij het welbekende ‘vrouwtje van Stavoren’.

Luxe accommodatie
Deze reis bestaat uit zes dagen waarvan we er vijf gebruiken om te lopen. Op vrijdag houden we rust. Op een dag lopen we gemiddeld zo’n twintig kilometer. Het is dus wel van belang dat je gewend bent om dergelijke afstanden te lopen. We beginnen op het station van Leeuwarden om vervolgens via Mantgum, Sneek, Balk en Skouleane in Stavoren te eindigen. Omdat zowel de startplaats als het eindpunt zich op een station bevindt, kun je gemakkelijk met openbaar vervoer komen en weer huiswaarts keren. Onderweg overnachten we in een luxe accommodatie. Vanuit hier worden we steeds met een minibusje naar het begin van de route gebracht en aan het eind van de wandeldag opgehaald.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in luxe accommodatie
  • elke dag een vers ontbijtje
  • bagagevervoer
  • vervoer tijdens de reis van en naar de route
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • vervoer van en naar huis
  • overige maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-
REISKAART
DAGPROGRAMMA

Dit is een voorbeeld van hoe de reis eruit kan zien, onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 1 – 21,5 km
Vandaag starten we onze wandeltocht in Leeuwarden, waar we onze bagage afgeven. We lopen naar de terpendorpen Deinum en Jellum om te eindigen in Mantgum, hier staat een busje ons op te wachten om ons naar de slaapplek te rijden.

Dag 2 – 18,6 km
Na heerlijk geslapen te hebben en een ontbijt achter de kiezen, beginnen we aan onze tweede etappe.  We lopen vandaag kilometers lang langs de Zwette in een open wiedegebied. We eindigen in Sneek vanwaar we weer met het busje meerijden naar onze accommodatie.

Dag 3 – 23,4 km
Met al onze bagage op de rug beginnen we vandaag in Sneek om te lopen naar Balk. Onderweg zien we molen De Rat en tuinen die door water doorbroken worden. Vanuit onze accommodatie genieten we ’s avonds van een verfrissend drankje met uitzicht op het water.

Dag 4 – 18,3 km
De vierde etappe staat op het programma. We lopen met ons dagrugzakje naar Sloten, een schattig stadje. Daarna door naar  ons eindpunt Skouleane. Vanavond hoeven we niet op tijd naar bed. Met een rustdag in het vooruitzicht genieten we van onze omgeving.

Dag 5
Vandaag houden we een dagje rust en hebben we de gelegenheid om de omgeving eens op een andere manier dan wandelend te bekijken.

Dag 6 – 21,7 km
De laatste dag. We stappen in het busje dat ons naar het begin van onze laatste etappe brengt. Door bijzonder landschap wandelen we vandaag langs het kleinste vissershaventje van Europa naar het welbekende plaatsje Stavoren.  Met een drankje op een terrasje kijken we terig op een heerlijke week. Vanaf hier nemen we de trein om weer huiswaarts te keren

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Houd er rekening mee dat er tijdens deze reis geen mogelijkheid is om samen te koken.  Je kunt met elkaar maaltijden kopen of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden.  Het ontbijt is wel inbegrepen, je zult dus per dag ongeveer €30,-  kwijt zijn aan eten.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.