Groot-Brittannië

Engelse Zuidkust SINGLE

Natuur & Cultuur

Witte krijtrotsen komen in zicht als we de Engelse zuidkust naderen. We slaan onze tenten op in East Sussex en laten ons onderdompelen in het typisch Britse landleven. Met de machtige zee, kastelen, ruïnes en het nationale park South Downs on our doorstep kun je de geschiedenis bijna proeven! Een ideale plek om de benen te strekken en met elkaar te genieten van dit prachtige land.

Photos
cliffs
hike
Kopie van Zuid Engeland Fairfields Farm reisnr
bodiam castle
downs
hastings
hike
herstmonceux castle
beach
blue sky
Engeland
BESCHRIJVING

Witte kalksteenrotsen

Wandelend langs de kustlijn verwaaien je gedachten in de wind, om plaats te maken voor alle indrukken om je heen. Spierwitte kalksteenrotsen rijzen op uit zee. Door erosie verdwijnt de buitenste laag geleidelijk en blijven de rotsen wit. Aanspoelende golven klotsen er ritmisch tegenaan en een meeuw maakt een snoekduik op zoek naar eten. In het relatief dunbevolkte Zuid-Engeland vind je veel kastelen, historische huizen en mooie stadjes. Zo kunnen we een uitstapje maken naar het plaatsje Lewes, dat bekend staat om de ruïne van een Normandisch kasteel.

Rijke historie

We overnachten in tenten op een camping nabij de kust van Zuid-Engeland. Een ideale omgeving om tot rust te komen, de benen te strekken en met elkaar te genieten van de rijke historie die Groot-Brittannië te bieden heeft. Westwaarts ligt het uitgestrekte nationale park South Downs. In de glooiende heuvels grazen schapen tussen het groen. Hier en daar staan cottages; stenen huisjes in typisch Engelse stijl, vaak omgeven door een mooie tuin. Houd jij van een goede mix tussen het kampeerdersleven en eropuit trekken voor een dosis natuur en cultuur? Dan is deze reis wat voor jou!

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in tweepersoonstenten
  • bootovertocht Calais – Dover v.v. 
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes 
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • reserveringskosten €28,-
  • SGR-garantie €5,-
  • 1-persoonstent €190,- (optioneel)
REISLEIDING

Erik

Hoi! Mijn naam is Erik en ik ga deze reis naar Engeland leiden, een van mijn favoriete vakantiebestemmingen. De uitgestrekte landschappen, schitterende kust, levendige stadjes en de leuke Britten zelf natuurlijk, maken dat ik er graag kom. Ik hou van avontuur, veel wandelen, eropuit gaan en nieuwe dingen ontdekken. Samen met een dosis gezelligheid, (Britse) humor en een leuke sfeer hoop ik dat ook allemaal met jullie te gaan beleven op deze reis. Ga je mee?

Check vooral ook de mooie foto’s van de kust, waar we bij in de buurt zetten en waar ik al eens ben geweest en graag nog een keer kom om te wandelen! De foto van mij is bij Durdle Door, een schitterend stukje aan de zuidkust van Engeland.