Nederland

Fiets- en wandelvakantie Drenthe

Natuur & Actief

Ga jij dit voorjaar mee fietsen en wandelen in Drenthe? Deze provincie staat bekend om zijn hunebedden, de uitgestrekte heide, het afwisselende landschap en de sfeervolle dorpjes waar we terecht kunnen voor een welverdiende tussenstop. We genieten van de prachtige natuur, leren de Drentse cultuur kennen of we brengen een bezoekje aan één van de nationale parken. Elke dag trekken we er al wandelend of fietsend op uit en ontdekken wat Drenthe ons te bieden heeft!

Photos
Drenthe Nederland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drenthe Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drenthe Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drenthe Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drenthe Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drenthe Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drenthe Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drenthe Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drenthe Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drenthe Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drenthe Nederland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drenthe Nederland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drenthe Nederland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Hunebedden en bossen
Drenthe heeft een uitgebreid fietsnetwerk met maar liefst 2.100km aan fietspaden, maar ook wandelliefhebbers kunnen hier in elk seizoen hun hart ophalen. Over de vele wandelpaden kun je alle kanten op. Onderweg komen we hunebedden, oude bossen, heidevelden, vennetjes en zandverstuivingen tegen. Onderweg passeren we vele gezellige dorpjes als het historische Schoonoord. Hier zouden twee beruchte reuzen hebben gewoond. We kunnen een bezoek brengen aan het dorp Westerbork waar het museum Kamp Westerbork zich bevindt. We trekken onze wandelschoenen aan of stappen op de fiets om dit mooie gebied te ontdekken want één ding is zeker, in Drenthe hoef je je niet te vervelen!

Orvelte
Het vakantiehuis staat midden in het sfeervolle dorpje Orvelte, op en top Drenthe. De oude boerderijen, statige bomen en oude klinkers geven het dorp een gezellige sfeer. In dit museumdorp, waar mensen ook wonen en werken, is genoeg te beleven. Breng een bezoekje aan de dorpsmarkt, loop eens binnen in één van de authentieke winkeltjes of bezoek samen een karakteristiek restaurantje. Het huis heeft ruime kamers en er is een gezellig terras waar we met een beetje geluk lekker buiten kunnen eten. Vanuit het huis loop je zo de natuur in. Een heerlijke uitvalsbasis voor een actieve vakantie in het voorjaar!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie*
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer van en naar accommodatie en ter plaatse
  • Fietshuur
  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR dekking €5,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €189,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer Nederland

Het vervoer naar en van de accommodatie is op eigen gelegenheid.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen.