Nederland

Fietsen door bossen en landgoederen in de Utrechtse Heuvelrug

Activiteit

Houd je van fietsen en ben je op zoek naar een actieve invulling van je zaterdag? Ga dan mee fietsen door de rijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. ’s Morgens fietsen we door een landelijk en een redelijk vlak landschap en verbazen we ons over de vele kastelen in de omgeving. ’s Middags fietsen we verder de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in met een paar klimmetjes tussendoor. We komen door verschillende dorpen zoals Langbroek, Leersum en Amerongen. Ons stalen ros brengt ons langs historische plekken, mooie bossen en plattelandsweggetjes, genoeg afwisseling dus!

Photos

BESCHRIJVING

’s Morgens verzamelen we in Elst (Utrecht) waarvandaan we langs de Amerongse Bovenpolder, Amerongen in fietsen. In het schilderachtige dorp Amerongen met een roemrijke historie in de tabakscultuur, kom je langs het uit 1690 daterende kasteel. Dat onze route van vandaag langs vele kastelen komt, blijkt wel als we verder fietsen naar Langbroek. Goed opletten onderweg dus! Verder op de route komen we langs het dorpje Austerlitz, waar de enige Pyramide van Nederland staat. Fietsend door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug bereiken we via Maarn en Leersum en als laatste het Amerongse bos ons start- en tevens ook eindpunt van deze ontspannen fietsdag. Fiets je mee?

Fietskilometers: +/- 52 km

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • koffie/thee met wat lekkers
  • fietshuur

Niet inbegrepen

  • lunch en consumpties
  • vervoer van en naar begin- en eindpunt fietstocht

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee gaat fietsen! Zo’n twee weken voor aanvang van de activiteit ontvang je een informatiebrief. Hierin wordt een verzamelplaats en –tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de reisleider staan hierin vermeld.