Nederland

Fietsen door de Betuwe

Activiteit

In het voorjaar schittert deze regio met prachtige bloesem en in de (na)zomer ben je hier op het juiste adres voor heerlijk vers fruit: de Betuwe. Het is onmogelijk met lege handen huiswaarts te keren vanwege alle stalletjes met overheerlijke kersen die je onderweg passeert. De Betuwe is een dunbevolkt gebied met leuke oude en gezellige dorpjes. We steken de Neder-Rijn en de Linge over, maar beklimmen ook de Grebbeberg met haar historie. Een afwisselende fietsdag met een tikkeltje geschiedenis. (Her)ontdek jij met ons de Betuwe?

Photos
fietsen
appelboom
Betuwe kers
Fietstocht midden Nederland 3
BESCHRIJVING

Vandaag verzamelen we op de Grebbeberg bij Rhenen, waarvandaan we de Neder-Rijn oversteken en al fietsend de vele fruitgaarden in de Betuwe bewonderen. Ook steken we de Linge over, één van de langste rivieren die in Nederland zijn bron kent. Vanaf de slingerende dijk kijken we uit over de Waal, de Ochtense Buitenpolder en de Hiense Uiterwaarden. Na een leuk rondje door de Betuwe steken we weer de Neder-Rijn over en beklimmen we de Grebbeberg om op het hoogste punt de fietsdag af te sluiten. Die laatste klim maakt onze magen natuurlijk hongerig. We kunnen er dan ook voor kiezen een heerlijke Hollandse pannenkoek te bestellen bij het pannenkoekenhuis op de Grebbeberg of gezellig een drankje te doen als afsluiting.

Afstand: ong. 45 kilometer

Tijdsindicatie: 10.00 – 16.00 uur

REISDETAILS

Bij de prijs in begrepen:

  • Fietshuur
  • Route
  • Reisleider

Niet inbegrepen:

  • Lunch en consumpties
  • Vervoer van/naar start- en eindpunt
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee gaat fietsen! Ongeveer een week voor aanvang van de activiteit ontvang je een informatiebrief. Hierin wordt een verzamelplaats en -tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de gids/reisleider staan hierin vermeld.