Nederland

Fietsen door het heuvelachtige Rijk van Nijmegen

Activiteit

Houd je van fietsen en ben je op zoek naar een actieve invulling van je zaterdag? Ga met ons mee fietsen door het heuvelachtige rijk van Nijmegen. Onderweg passeren we heidevelden, uiterwaarden en zelfs wijngaarden. Ook zullen we op ons stalen ros heel wat hoogtemeters maken vandaag. Ga je met ons mee fietsen door deze afwisselende omgeving met regelmatig een pittige klim?

Photos
Fietstocht midden Nederland 2
Fietstocht midden Nederland 4
Fietstocht midden Nederland 3
576px Lent Nijmegen stenen Waalbrugtrap met fietsgeul
7728257118 235f735eec b
13967450038 87cb24cbc1 b
download
Ooijpolder nabij Nijmegen Monument dijkmagazijn Circul van de Ooij verso scaled
BESCHRIJVING

We verzamelen in Nijmegen-oost waarvandaan we koers zetten richting het centrum van de vestingstad Nijmegen. Wist je dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is? Hier waan je je nog in de tijd van de Romeinen met alle eeuwenoude pleinen en oude schitterende historische gebouwen. Daarvandaan fietsen we door de Ooijpolder die gekenmerkt wordt door een uitgestrekt polderlandschap in de uiterwaarden van de Waal. Wilde paarden, ganzen, bevers, galloway runderen, ze lopen hier allemaal! We fietsen verder door het dorp Groesbeek, hét wijndorp van Nederland. De omgeving van Nijmegen kent een aardig heuvelachtig landschap. Hieraan heeft het dorp Berg & Dal, dat we als laatste passeren, haar naam te danken. Een van de mooiste gemeentes van Nederland met grote hoogteverschillen, maar ook prachtige vergezichten. Fiets jij mee door dit glooiende landschap?

Fietskilometers: +/- 42 km

Tijdsindicatie: 10.00 – 17.00

Start- en eindpunt: Nijmegen-Oost (exacte locatie staat in informatiebrief)

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • fietshuur

Niet inbegrepen

  • koffie/thee, lunch en consumpties
  • vervoer van en naar begin- en eindpunt fietstocht
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee gaat fietsen! Zo’n twee weken voor aanvang van de activiteit ontvang je een informatiebrief. Hierin wordt een verzamelplaats en –tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de reisleider staan hierin vermeld.