Frankrijk

Fietsen en wandelen Languedoc

Natuur & Actief

Bruisende stadjes en verstilde dorpjes trekken aan je voorbij. In de verte snoeit een boer zijn lavendelveld. Het achterland van de Middellandse Zeekust is de perfecte bestemming voor een vakantie net buiten het hoogseizoen! Met temperaturen van een graad of twintig is het heerlijk fietsen en wandelen. Wat je er tegenkomt? Lieflijke heuvels, ruige canyons, een rijke historie en de beroemde burcht van Carcassonne. We overnachten in comfortabele groepshuizen in het schilderachtige Franse dorpje Cantignergues.

Photos
Zuid Frankrijk
P1230058
DSC 0601
DSC 0570
DSC 0549
DSC 0519
DSC 0408
DSC 0194
P1230209
P1230191
MG 0418klein
MG 9920klein 1
BESCHRIJVING

Onontdekt

We verblijven midden in de Minervois, een wijngebied in de Languedoc-Roussillon. Deze wijnstreek is grotendeels onontdekt gebleven bij het grote publiek. Al fietsend maken we kennis met een landschap vol tegenstellingen: glooiende heuvels en uitgestrekte wijngaarden worden afgewisseld door grillige rotspartijen en diepe kloven. We fietsen door de vlakte van het Canal du Midi, en wandelen door glooiende heuvels. De fiets- en wandelroutes zijn met een goede conditie (en enige fietservaring) prima te doen: een minibusje brengt ons zo nodig naar het startpunt en haalt ons bij het eindpunt weer op, waardoor we verschillende gebieden kunnen aandoen.

Ridderstad Carcassonne

We passeren al wandelend of fietsend tal van interessante bezienswaardigheden. Zo herbergt het wijnbouwgebied rondom Lézignan-Corbières diverse wijnboerderijen en wijnkelders, die uiteraard te bezoeken zijn. Een andere route voert langs de Abbaye de Fontfroide, een cisterciënzerklooster uit de 11e-eeuw. Ook een bezoek aan het plaatsje Lagrasse behoort tot de mogelijkheden, met zijn smalle middeleeuwse straatjes en oude bruggen. Cultureel hoogtepunt is ridderstad Carcassonne, een van oorsprong Kathaarse vesting. Het is een van de best bewaarde voorbeelden van een middeleeuwse burcht in Europa en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens deze fietsvakantie verblijven we in volledig gerenoveerde 19e-eeuwse huizen, midden in het sfeervolle vakantiedorpje Cantignergues.

 

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in 1-pers. kamers
  • overnachtingshotel heenreis
  • fietshuur
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • vervoer minibusjes/auto’s (optioneel) €175,-
  • bedlinnen (€10,-) en/of badlinnen (€5,-) (optioneel)
  • boekingskosten €23,-
REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we in 2 dagen met minibusjes en/of auto’s naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt of bijv. een vignet verplicht is op de website van de ANWB.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Verblijf

We verblijven in meerdere huizen in Cantignergues, een piepklein dorpje in een verborgen vallei in het zonovergoten diepe zuiden van Frankrijk, in de buurt van Carcassonne. Er is slecht mobiel bereik, geen wifi, wel een overvloed aan rust, ruimte en natuurschoon. Een plek om op adem te komen en er actief op uit te gaan.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Frankrijk is Frans

Valuta

In Frankrijk betaal je gewoon met de Euro.

Tijd

In Frankrijk is er geen tijdsverschil met Nederland